Pluimveehouderij

Nieuws

Russische vleesproductie stijgt met 15 procent

Moskou – Rusland heeft in de maand juli 15 procent meer vlees geproduceerd dan in de maand ervoor. Dat meldt Rosstat, het Russische bureau voor de statistiek.

De Russische varkensvleesproductie haalde 76.300 ton in juli, 16 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en 5 procent meer dan in juni dit jaar. De productie van pluimveevlees steeg met 22 procent ten opzichte  van vorig jaar en kwam in juli uit op 285.000 ton. De productie van rundvlees zag een kleine daling van 1,2 procent naar 14.200 ton in de maand juli (ten opzichte van juli vorig jaar).
In de eerste zeven maanden van 2012 is de varkensvleesproductie in Rusland met 5,5 procent gestegen. De pluimveeproductie steeg 17 procent en de rundvleesproductie daalde met 5 procent ten opzichte van de eerste zeven maanden in 2011. Volgens Rosstat is de groei in de varkens- en pluimveesector het gevolg van de subsidies die de Russische overheid geeft om de prodcutie op te schalen.
Alhoewel het land meer vlees produceert is de import van het totale volume vlees redelijk gelijk gebleven met vorig jaar. In de eerste helft van 2012 importeerde het land iets meer dan een miljoen ton vlees, waarvan een derde varkensvlees (320.000 ton). Dat is 1 procent minder dan vorig jaar, De import van pluimveevlees steeg wel fors, met bijna 17 procent naar 193.858 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.