Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Rusland: meer kip in kalkoen in 2013

Moskou - De Russische productie van pluimveevlees en kalkoenenvlees zal in 2013 hoger uitvallen dan dit jaar. Dat meldt het Russische ministerie van landbouw.

De productie van pluimveevlees zal met 7,3 procent groeien ten opzichte van 2012. De kalkoenenvleesproductie wordt met 5 procent verhoogd. De groei is dit jaar al duidelijk ingezet. De grote pluimveebedrijven in Rusland verhoogden de productie in de eerste helft van 2012 met 15,5 procent.
Naar verwachting zal Rusland het quotum van 330 miljoen ton dat zonder tarieven mag worden ingevoerd in 2013 volledig gebruiken. Gecombineerd met de groei in eigen productie kan dit mogelijk leiden tot een overschot aan pluimveevlees in 2013. Experts verwachten dat dit mogelijk de export van Russisch pluimveevlees weer zal aanzwengelen.

Laatste reacties

 • swart260

  misschien moet de kop van het artikel zijn 'Rusland: Meer kip EN kalkoen in 2013' ?

 • B bob

  Voor de export is het handig om een aantal kippen in een kalkoen te vervoeren Swart 260 Dan betaal je geen transport voor de kippen!

 • B bob

  Willen de Veehouders die hun beleid afstemmen op dit soort bullshit verhalen uit Rusland even de kop in een bak koud water steken ? Laat je zelf niet zoveel zand in de ogen strooien !

 • gerjan slingenbergh

  Ook de vijf jaren plannen uit het verleden zijn meestal niet uitgekomen.

 • marco-vdb

  Rusland is inderdaad hard op weg naar >100% zelfvoorziening. Er is de afgelopen jaren veel productiecapaciteit bijgebouwd en er wordt nog steeds veel gebouwd. Ook technische resultaten worden steeds beter, zodat ook de productie / m2 / jaar snel toeneemt. Mischien heeft de hoge voerprijs enig remmend effect.

 • joannes

  Hierbij een voorbeeld van een bedrijf wat in een paar jaar tot EU grootste producent uitgroeit. <>

 • B bob

  Beste Marco, de Russische akkerbouwers zijn ook erg efficient bezig dus is de voederprijs niet zo hoog . De Voederbedrijven in de rest van Europa werken met woekerwinsten en drijven de prijs op zodat de Nederlandse Veehoeders straks helemaal geen bestaansrecht meer hebben.
  Zolang de Ondernemers nog niet samen vechten voor gerechtigheid zal het tij niet gekeerd kunnen worden .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.