Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Prorest stopt met gangbare kip

Schiedam - Bedrijfscateraar Prorest haalt de gangbare kip van de kaart. Het bedrijf heeft laten weten vanaf volgend jaar alleen nog vlees van dieren die een dierwaardig bestaan hebben gehad op de kaart te zetten.
Prorest heeft dit bekend gemaakt naar aanleiding van de zogenoemde Plofkip-campagne van Wakker Dier die er op is gericht om vlees van de gangbare vleeskuikenhouderij uit de schappen te krijgen.

Prorest zegt waarde te hechten aan verduurzaming en de maatschappelijke discussie omtrent het dierenwelzijn en de daarbij behorende groeiende vraag naar producten met een hogere dierenwelzijnstandaard te erkennen. Prorest werkt nu al met leveranciers die volledig aansluiten bij dat gedachtegoed, aldus de cateraar.

Laatste reacties

 • bertes

  ze hangen allemaal met hun tong achter de radio spots en de dierenbescherming aan. alsof ze dierenwelzijn belangrijk vinden. gewoon pr...

 • Aad Baars

  Nu is het zaak om zo snel mogelijk een van de Leveranciers/producenten te worden waar Prorest zijn kippenvlees met minimaal een ster van de Dierenbescherming kan kopen. Blijven schelden en hopen dat de bui wel overwaait is geen optie!

 • groot boerdam

  We hebben het allemaal veel te goed hier in nederland.
  In de honger landen hoor je ze daar niet over daar zijn ze al lang blij dat ze te eten hebben!!

 • l coumans

  wel een vage belofte ,nog naar even wachten met kuikens bestellen

 • joannes

  Dit is meer een zelfverdedigings actie van Prorest dan een offensieve! Wanneer pluimveeboeren het proces van bedrijfs restaurants niet begrijpen, of willen begrijpen, is dat je kop in het zand steken. De aandacht voor de Plofkip groeit nog steeds en daarmee worden veel consumenten zich bewust. Prorest wil vooral lastig vragen en mogelijk concurrentie voorkomen door de kip die zij aanbied in de bedrijfsrestaurants te garanderen op productie methoden en leef omstandigheden. Weer het schuld, en onrust, gevoel bij consumenten proberen te voorkomen door zich te profileren als een bedrijf wat voor zijn klanten zorgt en criteria ¨durft¨ te stellen. Je kan tegen deze stroming in roeien maar ik verwacht dat wanneer bedrijfs restaurants zich zorgen maken de pluimvee sector dit in ieder geval moet doen. Zij zouden als specialist geraadpleegd moeten worden op deze zaken, en nu worden ze op zij gezet, als of ze niet te vertrouwen zijn!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.