Pluimveehouderij

Nieuws 40 reacties

Ophef over hobbykip zonder stok

Dinxperlo - De Dierenbescherming dreigt Anne Wil Ligtenbarg uit Dinxperlo een boete op te leggen, omdat haar kip geen stok heeft in het kippenhok. Dat meldt Omroep Gelderland.

De vrouw heeft een paar jaar geleden de kip Kloekie opgevangen en een konijnenhok als onderkomen gegeven. De kip is daar volgens de eigenaresse gelukkig, maar volgens de Dierenbescherming moet het dier een stok hebben. Afgelopen dinsdag kwam een vrijwilliger van de Dierenbescherming langs bij de familie Ligtenbarg en kondigde de boete aan. Op dit moment beraadt de Dierenbescherming zich op de situatie.

Laatste reacties

 • somporn

  Kun je zien hoe gek we met elkaar aan het worden zijn in Nederland,er zijn toch wel belangrijkere zaken dan een stok voor een kip.
  Waar zijn we mee bezig en hoeveel gekker moet het nog worden?

 • Sjaak

  Alle gekheid op een stokje!
  Daar kraait geen haan naar...;)

 • J@gertje

  Was die vrijwillger van de dierenbescherming soms een baan misgelopen bij de dierenpolitie?
  Laat de dierenbescheming zich maar bezig houden met al die onverlaten die massaal katten in de natuur dumpen.

  Groet,
  J@gertje

 • B bob

  Het in gevangenschap houden van Dieren houd in dat de leefomstandigheden zo optimaal mogelijk moeten zijn. Een zogenammde dierenvriend heeft soms niet door hoveel ellende hij/zij veroorzaakt. Of je nu 1 of 1 miljoen kippen hebt , je moet er gewoon goed voor zorgen!!

 • Mels

  Dat zijn nou die opvreters van de maatschappij,dit soort minkukels,om het maar in kippen termen te houden,voegt niets,maar dan ook niets toe aan het welzijn van deze kip,sterker nog,ze bezorgt de kip onnodig stress door met haar gezicht ineens te verschijnen daar waar de kip gewend is aan zijn verzorger(s),ook is deze kip gewend aan een stokloos leven en voelt zich hier zeer waarschijnlijk prima bij.
  Om de kolder compleet te maken,hoe moeten wij als mannen eigenlijk door het leven volgens de dierenbescherming?,volgens de evolutie heeft een man meerder vrouwen,loopt wat achter voedsel aan en luiert wat met zijn soortgenoten,van dat alles is in de huidige maatschappij niets meer over...........de idioterie van dit artikel is eigenlijk onbeschrijflijk.

 • B bob

  De 'moderne' versie van de holbewonende man waar jij het over hebt bestaat echt . je zou degene die veelvuldig vreemd gaan en een beetje slap staan te ouwewijven onder het genot van gerstenat de kost moeten geven! Het voer kun je in de trog laten gooien door de levensmiddelenindustrie dus sparen we onze energie voor het dom uit onze nek lullen.

 • Mels

  je snap em dus toch,gelukkig slimmer als in eerste kennismakingen.

 • B bob

  Communiseren via een website is niet echt makkelijk Mels.

 • W Geverink

  Liever een hobbykip zonder stok dan zonder hok...

 • B bob

  En waarom niet op een stok in het geschikt hok ?
  Deze kortzichtige'dierenvriend' denkt dat een konijnenhok geschikt is voor een kip maar moet zich net als de Pluimveehouders aan de fatsoensnormen houden.

 • J@gertje

  B bob, de enige die hier de kortzichtige dierenvriend is, is die vrijwilliger van de dierenbescherming.
  Het ontbreken van een stok in een kippenhok veroorzaakt geen dierenleed en bovendien geen verplichting.
  Een boete opleggen is dan ook niet mogelijk, en de dierenbescherming maakt zich alleen maar belachelijk met dit soort domme akties.
  Ik vraag mij trouwens af of deze 'dierenbeschermer' het recht heeft om zo maar de tuin van een ander te mogen betreden.
  Ik denk dat ik hem vriendelijk doch dringend verzocht had op te vertekken.

  Groet,
  J@gertje

 • HvdR

  Wie kaatst kan de bal verwachten! Als de maatschappij (= burger) de dierhuisvesting wil bepalen moet ze niet verontwaardigd doen als dezelfde regels ook toegepast worden op dierenwelzijn bij de particulier.

 • minasblunders1

  Onze enige kip loopt gewoon los op het erf en kan dus overal op een stok of buis gaan zitten. In de praktijk zit-ie altijd in een fietsmandje. Heb hem nog nooit op een stok gezien.

 • B bob

  Minas, omdat jouw kip niet op stok gaat s'nachts ( daar gaat het over ) wil niet zeggen dat het voor alle kippen op deze planeet niet nogig is om fatsoenlijke leefomstandigheden te bieden aan pluimvee. Wat wil je eigenlijk bereiken met deze reactie?
  De oosteuropese veehouderijen krijgen de nodige sterren van de dierenbescherming en kunnen straks ongehinderd gaan leveren aan Deen en Jumbo terwijl de tegenstanders van Dierwelzijn blijven schelden op wakker dier en de PvdD.

 • pellemans

  Oprotten met partij van de jankers!

 • B bob

  Gewoon niet op die partij stemmen dus Pellemans. Dan gaat deze nachtmerrie gewoon ergens anders grazen.

 • minasblunders1

  Wat ik er mee wil zeggen Bob, is dat het voor het levensgeluk van een kip kennelijk niet persé nodig is om op een stok te zitten. Een fietsmandje maakt de kip blijkbaar ook zielsgelukkig!

 • B bob

  Bel eens met de echte deskundigen op het gebied van pluimvee bij het ZTC in Leuven Midas. De poten van een Kip blijven anatomisch gezond als de kip op stok kan . Ook voetzoolproblemen verergeren snel als de kip dag en nacht op de grond staat.

 • minasblunders1

  Ik zal morgen bij het krieken van de dag eens even kijken hoe het gesteld is met z'n voetzolen, Bob. Op dit moment ligt-ie lekker te slapen in z'n fietsmandje en zal ik hem maar niet storen.

 • Mels

  Bob,weet je hoe wij hier iemand als jij noemen?

  Een vervelende ouwehoer!!!!

 • northwest

  Lijkt me beter om geen stok te hebben, nu kan hij namelijk ook niet van z'n stokkie vallen.

 • B bob

  Mels, ik ben inderdaad vervelend voor iemand die niet tegen kritiek kan en de waarheid niet onder ogen kan zien.
  Wie bedoel je eigenlijk met We ? Ben jij dat samen met de stemmetjes in je kop?
  Jullie hebben me toch wel gekwetst en ik denk dat ik nooit meer inlog bij Boerderij.nl ;-o

 • Wian

  B Bob niet denken gewoon doen!

 • B bob

  Dat zouje wel willen wian . Op argumenten kun je het nooit winnen en ik belicht kanten die beter in de schaduw blijven voor de ondernemers die alles bij het oude proberen te laten terwijl de Vooruitgang niet te stoppen is.

 • Wian

  mogelijk kan je veel argumenten verzinnen op feiten kan jij het nooit winnen!!!

 • B bob

  Dat is slechts jouw oppervlakkige kortzichtige inschatting van de situatie en realiteit en ik verstoor graag het kleine wereldje van loosers

 • Wian

  zo ken ik je weer als je het niet meer weet begin je te schelden ik las ergens dat ze je vergeleken met een klein kind zo te lezen ook een feit

 • drikhend

  Deze mevrouw heeft niets verkeerds gedaan . De dieren bescherming kan gelijk hebben ik weet het niet . Waarom gewoon niet met mevrouw in overleg samen een stok in hok gezet . Kip nog gelukkiger volgens dierenbescherming en mevrouw geen hoop gezeik aan haar hoofd . En dan nog te denken aan de kosten . Geef deze mevrouw goede voorlichting en help haar desnoods om stok in hok te zetten . En zo dient de dierenbescherming met burger en boeren om te gaan . Overleg en hulp indien nodig . Dan pas boetes uitdelen .

 • Mels

  De betutelling,daar gaat het om in dit GvergetenKland waar het zelfs mogelijk is om een partij voor de dieren te hebben,alsof er niks beters is om je partij aan te wijden.Ik kan geen enkel ander land opnoemen waar ook zo een partij bestaat.

 • gerry 1

  hey b bob, hoe oud ben jij eigenlijk? ik volg hier af en toe en telkens kom jij hier een beetje lastig doen. het lijkt wel of je nog een kind van 12 Bent. je kan mischien beter een site van K3 opzoeken

 • Realist

  Als dierenbescherming dat tegen mij zou zeggen, zou ik gelijk kip de nek omdraaien, en vragen of er nog meer problemen waren?

  kijken wat ze dan zeggen, kip nek omdraaien is namelijk niet verboden.......

  Kip zonder stok houden blijkbaar wel

 • somporn

  Bbob ik denk dat je alle lezers hier op de site een geweldig kado zal doen als je stopt met inloggen op Boerderij.
  Wat ik denk is dat je veel te veel tijd hebt en geen werk om handen hebt om hier
  menig lezer met je gekakel zonder kop iedereen hier gek maakt.
  Ik hoop dat je eerst eens beter gaat nadenken voordat je hier iedereen tegen de schenen schopt. Praten is zilver en zwijgen is Goud

 • B bob

  Laat de rest van de lezers zelf maar bepalen wie hier nu eigenlijk dom bezig zijn ! Ik moet op zwakzinnige reactie's ingaan omdat ik anders toegeef dat ik ongelijk heb ? Ik reageer op berichten die aan mij gericht zijn en geef mijn ongezouten mening . Kwel jezelf niet door mijn reactie's te lezen en als je niet wilt reageren maar de drang niet kan onderdrukken stomp jezelf dan eerst 4 x ( of 5 x ) op je ogen ! Dan kun je misschien weer helder nadenken.

 • Kristof Van Hoye

  tssss!....gaaaaaap. niet te geloven.

 • B bob

  Kristoffel de schilpad komt even uit zijn vroege winterslaap

 • pietje puk

  Hee B bob kun je dat niet bij je zelf
  doen voor je reageerd.

 • Bison

  Hmm,...ben de verkeerde deur ingegaan zeker,..lijkt wel een kleuterklas argument hier,..is de jufrouw even gaan plassen?
  Aju peuters.

 • BrabantsBoerenverstand

  B bob, wij hebben een kippenren van =/- 500 m2 met 16 kippen, twee ganzen en een parelhoen. In die ren staat een mooi houten hok met voldoende stokken voor 20 kippen. Alleen als we 's nachts het hok binnenlopen blijkt dat de helft op de stok zit en de helft op de grond. Kun jij me uitleggen waarom dat zo is?
  En verder is een stok niet altijd beter voor de poten, in Den Bosch had de plaatselijke dierenvereniging zitstokken voor duiven gemaakt. De duiven gingen erop zitten, maar scheten er ook op. De eigen mest kwam op de poten, zorgde voor infecties en nu moet je eens aan kijken naar de poten van de duiven daar want de helft is misvormd. Toch raar ofniet?

 • BrabantsBoerenverstand

  +/- moest het zijn natuurlijk. En als je professioneel over wilt komen, let even op je spelling, ook al praat ik in dialect, zogenaamde professionelen moet bij mij wel nederlands kunnen schrijven wil ik je serieus nemen.

 • van Can

  als die vrouw die kip nu gewoon in de pan slaat is het probleem opgelost

Laad alle reacties (36)

Of registreer je om te kunnen reageren.