Pluimveehouderij

Nieuws 751 x bekeken

Onzekerheid rond Groupe Doux duurt voort

Chateaulin – De onzekerheid rond de toekomst van het gestrande Franse kippenbedrijf Groupe Doux duurt nog altijd voort.
De rechtbank heeft een beslissing over de reddingsplannen voor de versdivisie uitgesteld tot begin september, terwijl de andere divisies nog tot eind van die maand de tijd hebben. Inmiddels hebben de 1.400 werknemers van de versgroep te horen gekregen dat hun salaris over augustus minstens twee weken later wordt uitbetaald.

Voor de versdivisie heeft de rechtbank een aantal reddingsplannen op tafel. Zowel de overheid als de vakbonden vinden dat die allemaal tekortschieten wat het behoud van werkgelegenheid betreft. Minister Le Foll van landbouw heeft de betrokken bedrijven daarom op zijn departement uitgenodigd om ‘over verbetering van de voorstellen te praten’. De rechter wil echter wel eind volgende week een besluit nemen over de verstak van Doux.

Voor de andere activiteiten, waaronder de belangrijke export, lijkt het er nu op dat de Britse bank Barclays toch meerderheidsaandeelhouder gaat worden. Barclays is de grootste schuldeiser van Doux en wil die schuld inruilen voor een belang in de onderneming. Als dat gebeurt, is de bank ook bereid het voortbestaan voorlopig te financieren, hoewel ook daarbij inkrimpingen en dus ontslagen niet worden uitgesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.