Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Nieuwe vogelgriepuitbraken in Vietnam

Hanoi - In Vietnam zijn de laatste weken drie nieuwe uitbraken voor hoogpathogene vogelgriep (H5N1) geconstateerd. Dat meldt de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE.

Het betreft pluimveebedrijven in de Noordoostelijke provincie Bac Kan. In totaal gaat het om 1867 stuks pluimvee. Alle dieren zijn geruimd. Vogelgriep is sinds 2006 in Vietnam aanwezig. Sinds die tijd zijn er bij de OIE tientallen uitbraken gemeld.

Laatste reacties

 • B bob

  Zodra de vogelgriep op de mens zal overspringen is het wereldwijd gedaan met de pluimveeindustrie. Wat dat betreft kun we de ondernemers in de Orient beter gaan helpen met de hygiene in plaats van in Holland af te wachten tot het zover is.

 • ALAMI

  Het is wat de mensheid steeds zal blijven herhalen, men zal actie ondernemen als er vele doden zullen vallen. Wat betreft een Pandemie uitbraak, die is niet zo ver van huis, in Vietnam ndvr is er een nieuw variant HPAI H5N1 kan je die niet meer noemen...

 • B bob

  Door de laagwaardige industieele vulling die de wereldbevolking voorgeschoteld krijgt neemt de natuurlijke weerstand steeds verder af. Niet alleen het aantal mensen met suikerziekte en nierfalen neemt schrikbarend toe maar we zijn volledig weerloos tegen de HPAI variant. De Maja's, Inca's en Farao's verdwenen spoorloos in het verleden en de'' moderne 'mens gaat ook ten onder aan hebzucht en afgunst.

 • jan nederweert

  b bob ga ergens anders zeuren

 • B bob

  Jij mag gewoon hier blijven zeuren Jan.

 • W Geverink

  Virussen muteren altijd. De experts sturen altijd in de richting dat het muteerd in een virus wat een groot gedeelte van de wereldbevolking zal uitroeien. Experts hoor je nooit zeggen dat een virus zou kunnen muteren in iets volkomen onschadelijks, want dat is slecht nieuws als het gaat om het verkrijgen van overheidsgeld. De overheid zou je zelfs op straat kunnen zetten omdat de positie niet echt nodig lijkt...

 • B bob

  Dus zou je eigenlijk maar gewoon moeten afwachten wanneer de nieuwe zwarte dood over de planeet raast W.Geverlink. Bij de erasmusuniversiteit lukte het eenvoudig om het vogelgriepvirus zo te veranderen dat het voor de mensheid gevaarlijk zou worden en deze kennis deelden de hufterige 'onderzoekers met de rest van de Terroristen op deze planeet.

 • W Geverink

  Inderdaad Bob.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.