Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Nieuwe dioxinezaak met eieren in Duitse Aurich

Hannover - Eieren van een uitloopbedrijf in de buurt van Aurich in het Duitse Ostfriesland bleken bij een eigen controle op de pakkerij grenswaardeoverschrijdende dioxineachtige PCB-gehaltes te bevatten, uiteenlopend van 5 pg per gram tot 8,16 pg per gram eivet.

Dat deelt hetNedersaksische landbouwministerie in Hannover mee. Het bedrijf in Aurich telt tegen de duizend kippen en mag voorlopig geen eieren meer in omloop brengen. De afgelopen maanden hebben zich diverse soortgelijke dioxineverontreinigingsgevallen voorgedaan in de Duitse bio- en/of uitloopleghennenhouderij.

Laatste reacties

 • v.d.Velden

  plofkip niet goed, scharrelkip niet goed, ik lees niets over zieke plofkippen of zieke scharrelkippen, wat ik lees in de media is wormen en dioxine, en het betreft altijd wel bedrijfjes die de kippetjes buiten hebben lopen.

 • Almagro

  Uiteindelijk kiest de consument toch voor voedsel veiligheid, alle bio-wakkerdier propaganda ten spijt. Geen mens wil dioxine in haar eieren, al helemaal niet wanneer er voldoende schone eieren voor een betere prijs voorhanden zijn. Ik hoorde vorige week van de Duitse eierhandel dat ze geen bio-eieren meer kopen, bestaande relaties 2 cent minder. Men laat zich toch niet voor de gek houden.

 • joannes

  Wat ik begrijp hieruit: is dat er veel uitloop kippenhouderijen een vervuilde hoek grond hebben. Ze hebben zich op de verkeerde (goedkope) plaatsen gevestigd. Zo zie je maar weer dat alles om economie draait en, een mogelijk goed iniatief, nu de grond in geboord wordt met negative onvoorziene ¨bijwerkingen¨. Bijwerkingen die het imago compleet verpesten, ook voor de overige eieren, want het is weer negatieve aandacht.

 • schoenmakers1

  laten we massaal bij de laatste boer in nederland die momenteel nog batterijeieren heeft gaan inkopen, kan hij misschien het hoofd boven water houden en nederland weer een stukje terug brengen naar de beschaving

 • Almagro

  Wanneer ik mijn kippen in een kooi zou moeten stoppen, wordt ik liever schoenmaker ! Er zijn heel beschaafde alternatieven, scharrel is er een van !

 • PluimveeBrabant

  Wat heet beschaafd? Stop je kippen met een gigantisch aantal in een stal met vaak meerdere etages, prop daar nog een hoop mestbanden met rooster in zodat er nog veel meer kippen in die stal kunnen en dwing die kippen vervolgens zich de halve dag vol te proppen met elkaars uitwerpselen. Je zorgt ervoor dat die uitwerpselen goed droog zijn zodat de kippen ook nog een omgeving hebben met een megahoge stof(lees mest=infectie)concentratie en vervolgens ga je verongelijkt kijken hoe het toch kan dat wakker dier daar commentaar op heeft.

 • de4de

  het probleem van de wakkerdier activisten is dat zij het welzijn van dieren op zich zelf reflecteren. ik geloof dat er in brabant een pluimveehouder is die dat probleem ook heeft . probeer met zijn alle wel reeel te blijven.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.