Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuw antibioticavrij pluimveeproject op komst

Den Haag - Er komt een nieuw project antibioticavrij produceren in de vleeskuikenhouderij. Dat meldt Lenie Klein Holkenborg, programmaleider Innovatieprogramma antibioticavrije ketens van Innovatienetwerk, een organisatie van het ministerie van ELI.

Het antibioticavrij project van vorig jaar in de vleeskuikenhouderij was geen groot succes. Vooral door personele problemen bij broederij Lagerweij en een gebrek aan ketenregie waren de resultaten in het project beneden de verwachting. In de varkenshouderij werd wel suscces geboekt. Het project in de Keten Duurzaam Vlees (slachterij Westfort en Milieukeur de Hoeve)  leverde goede resultaten en is dit jaar voortgezet.

Klein Holkenborg wil nog geen nadere mededelingen doen over deelnemers. Ze verwacht eind augustus met meer nieuws te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.