Pluimveehouderij

Nieuws

Mexico begint met tweede ronde H7N3-vaccinaties

Guadalajara – Ruim drie weken na het begin van de vaccinatie van pluimvee zijn de Mexicaanse autoriteiten begonnen met het tweede deel.

De Mexicaanse gezondheidsdienst (Senasica) gaat de vaccinaties uitvoeren in de staat Jalisco. De dieren worden gevaccineerd tegen het type H7N3. In de eerste reeks van vaccinaties, eind juli, zijn 88,3 miljoen stuks pluimvee gevaccineerd. Ook in de staat Jalisco. In de tweede ronde worden nog eens 53 miljoen stuks pluimvee geënt.
Volgens de autoriteiten begint Mexico deze maand ook met de herpopulatie van leghennen.
In Jalisco zijn de grootste uitbraken van het virus geconstateerd. Dit deel van Mexico is het grootste pluimveeproducerende deel van het land. Het produceert 11 procent van het pluimvee en 50 procent van het totaal aantal eieren in Mexico. De uitbraken in dit gebied begonnen in juni dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.