Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Iraans bedrijf wil deel Doux overnemen

Chateaulin - Een niet-nader genoemd bedrijf uit Iran heeft een overnamebod op tafel gelegd voor het slachtbedrijf in Graincourt van de failliete Franse kippenverwerker Groupe Doux.

De Iraniëners denken alle 254 banen bij dit onderdeel van Doux te kunnen behouden, zo hebben de Franse vakbonden laten weten.

In de overnameplannen van andere kandidaten gaan er bij vrijwel alle betrokken vestigingen van Doux tientallen banen verloren. Het Iraanse plan, dat is gedeponeerd bij de bewindsvoerders, gaat er ook van uit dat Graincourt de productie kan verdubbelen naar 500.000 kippen per week.

Bovendien zou er ook een diepvrieslijn aan het bedrijf toegevoegd kunnen worden. De bewindvoerders hebben alles bij elkaar vijf biedingen gekregen voor de versdivisie van Groupe Doux die door de rechter in staat van liquidatie is geplaatst. Bij die divisie werken 1.700 mensen.

Volgens de bij Doux betrokken bonden ‘is het Iraanse plan echter het meest serieus te nemen.’ De handelsrechter in Quimper moet in de eerste week van september een besluit nemen over de verdere gang van zaken. Corr

Eén reactie

  • joannes

    Ik ben benieuwd hoe het Iran embargo hier op reageert. Wanneer een Engelse bank meer dan 20% op de beurs daalt voor enkele gecamoufleerde financiële transacties in Dubai, gaan de Iraniers nu de Franse vakbonden blij maken voor meer ¨gewetens¨ conflicten.

Of registreer je om te kunnen reageren.