Pluimveehouderij

Nieuws 1052 x bekeken 2 reacties

IKB-erkenning Interchicken op schema

Bodegraven - Naar verwachting krijgt Interchicken vóór week 40 van dit jaar de IKB-erkenning voor de Roemeense productieketen van kippen met één Beter Levenster van de Dierenbescherming.

Een IKB-erkenning is een voorwaarde voor bedrijven om deel te nemen aan het Beter Levenkenmerk. Eerder zette de sector vraagtekens bij de erkenning van het Beter LevenKenmerk voordat de IKB rond was. Volgens Yolande de Vries, manager Quality Assurance & Product Sustainability bij Interchicken, is de Dierenbescherming tevreden over de planning van IKB-toekenning. De Stichting Beter Leven Kenmerk heeft daarom besloten om de ster vorige maand al toe te kennen.

"De voorbereidingen voor toekenning van IKB zijn nu in de laatste fase beland. Na de administratieve afhandeling verwachten we vóór week 40 officieel IKB-gecertificeerd te zijn”, aldus De Vries.
Na de IKB-erkenning zal er ieder jaar een audit van de faciliteiten plaatsvinden. De slachterij en broederij worden tweemaal per jaar gecontroleerd op naleving van de IKB-normen. De inspecties worden uitgevoerd door het CBD.

De Roemeense productie van kippen met één ster van de Dierenbescherming bestaat uit een volledige keten van fok en opfok van ouderdieren tot slachterij en verwerking. Het gaat om meer dan 20 locaties. De IKB-erkenning gaat gelden voor de gehele keten.

Dat de IKB-erkenning niet gelijkloopt met de toekenning van de ster van de Dierenbescherming heeft geen invloed op de levering van de Roemeense kippen aan Nederland.

Laatste reacties

  • kleitokkers

    Als deze procedure's volgt dan heeft het tuchtrecht mijns inzien ook geen nut meer. Want je mag altijd nog repareren blijkt. En je kunt dus zonder officieel ikb cerificaat ikb produkten leveren in nederland. Goed voor de juridische predentie

  • Khalid en zijn maten

    Er gebeuren zoveel dingen óók in Nederland zonder IKB certificaat,het PPE weet ervan maar leunt rustig achterover want waarom nog druk maken als we (het PPE) toch gaan verdwijnen..

Of registreer je om te kunnen reageren.