Pluimveehouderij

Nieuws

Groupe Doux krijgt meer tijd van Franse rechtbank

Chateaulin - Een Franse rechtbank heeft woensdag besloten dat het failliete pluimveebedrijf Groupe Doux zo snel mogelijk de versvleesdivisie moet verkopen. Voor de rest van de activiteiten krijgt het bedrijf meer tijd om een reddingsplan te ontwikkelen.

Het familiebedrijf Doux is van 's werelds grootste exporteurs van pluimvee en pluimveevlees en ging begin juni failliet en liet hiermee een schuld van meer dan 400 miljoen euro achter. In de tussentijd is Charles Doux, de directeur van het bedrijf, ingegaan op een voorstel van de bank Barclays om deze een meerderheidsbelang van 80 procent in het bedrijf te geven in ruil voor kwijtschelding van 140 miljoen euro.

Vanwege deze ontwikkeling heeft de Franse rechtbank besloten dat het bedrijf de verliesgevende versvleesdivisie zo snel mogelijk moet verkopen. Overnamekandidaten hebben tot 10 augustus de tijd krijgen om een bod te doen. Groupe Doux krijgt van de rechtbank meer tijd (tot 9 oktober) om samen met de Barclays bank een plan te maken voor de rest van de activiteiten (pluimveeverwerkende tak). De familie Doux verwelkomt de beslissing van de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.