Pluimveehouderij

Nieuws

Export Amerikaans pluimveevlees in de lift

Washington – De Amerikaanse pluimveeindustrie heeft in het eerste half jaar flink meer pluimveevlees geëxporteerd. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Met name de export naar Mexico, Cuba en Rusland heeft bijdragen aan de totale groei. In het eerste half jaar van 2012 is in totaal 1.9 miljoen metric ton kippenvlees, kalkoenenvlees en eendenvlees geëxporteerd ter waarde van 2,11 miljard euro. Dat is een een stijging van 12 procent in volume en 22 procent in waarde ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Naast Mexico en Rusland exporteert de Verenigde Staten ook steeds meer naar Cuba, Angola, Kazachstan, Oekraïne, Canada, Irak, China en Afghanistan. De export van pluimveevlees naar Mexico steeg met 16 procent ten opzichte van vorig jaar. Naar Rusland steeg de export met 164 procent. De grootste stijger is Cuba, de export naar dit land steeg met 233 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.