Pluimveehouderij

Nieuws

Eigenaar wil veiling voorkomen

Middelharnis – Het staat ook deze keer nog bepaald niet vast of de veiling van de pluimveestallen van Huub van Deurzen in Groesbeek doorgaat.

Als het aan Van Deurzen ligt gaat de veiling niet door, zo meldt advocaat Johan van Groningen van Den Hollander advocaten in Middelharnis, die de belangen van Van Deurzen behartigt.

Volgens van Groningen is een groot deel van de schuld van Van Deurzen aan de gebroeders Van Bakel afgelost. “Er resteert nog een kleine vordering en het is daarom te gek dat Van Bakel daarom een executieveiling wil”, aldus Van Groningen. Van Groningen meldt de veiling met alle middelen te willen tegenhouden tot een gerechtelijk verbod aan toe.

Het conflict tussen Van Deurzen en de gebroeders Van Bakel draait om een ruzie over een melkveebedrijf met 4.500 koeien dat Van Deurzen via bemiddeling van Van Bakel in de Verenigde Staten verwierf. Vanwege dat geschil dreigde Van Bakel de hypotheek van ruim vijf miljoen euro in te trekken, die hij Van Deurzen verschafte voor de stallen in Groesbeek. Van Deurzen kon in eerste instantie niet aan de verplichtingen voldoen, waarop Van Bakel vorig jaar voor het eerst met een executieveiling dreigde. Die werd ingetrokken nadat de partijen een regeling hadden getroffen.

Het conflict is nu weer opgelaaid en Van Bakel dreigt opnieuw met een executieveiling.

De stallen in Groesbeek staan al een jaar of vier leeg. Dit als gevolg van het ontbreken van de natuurbeschermingswetvergunning, die de provincie moet verstrekken. Hierover loopt een procedure, die Van Groningen uiteindelijk verwacht te winnen. De stallen zijn uitgerust met verrijkte kooien. Als de vergunning rond is en de stallen weer in bedrijf zijn, gaat Van Deurzen procederen tegen de provincie om schadevergoeding te krijgen voor de afgelopen jaren van gedwongen leegstand, meldt Van Groningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.