Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Dierenactivisten stellen productie ganzenlever aan de kaak

New York - Activisten van de internationale dierenrechtenorganisatie Animal Equality hebben beelden gepubliceerd van dieren op bedrijven die ganzenlever leveren aan restaurants.

Animal Equality deed eigen onderzoek op zes bedrijven in Spanje en vier in Frankrijk. De undercoveroperatie begon in juli 2011. De activisten zeggen geen verborgen camera's te hebben gebruikt en te hebben gedaan alsof ze geïnteresseerd waren in de industrie.

Volgens de dierenrechtenorganisatie is er op de videobeelden te zien dat de ganzen dwangmatig gevoed worden en dat sommige dieren niet het gedrag vertonen dat hoort bij gezonde vogels.

Frederic Vincent, woordvoerder van de Europese Commissie, zegt in een reactie dat de productie van ganzenlever momenteel alleen mogelijk is op plaatsen waar het al praktijk is en dat daarbij de wettelijke binnenlandse standaarden op het gebied van dierenwelzijn in acht genomen moeten worden, en dat er dus geen sprake is van illegale praktijken zoals Animal Equality aangeeft.

Frankrijk, Bulgarije, Hongarije zijn de grootste producenten van ganzenlever. Frankrijk produceerde in 2011 ongeveer 20.000 ton, volgens het Franse ministerie van Landbouw. Bulgarije en Hongarije produceren jaarlijks ongeveer 2500 ton. 

Laatste reacties

 • antie

  die mensen hebben groot gelijk. Steek zelf maar eens zo'n trechter in je keel.

 • Professor Wardenclyffe

  Er zijn heel veel boeren die denken dat dieren producten zijn bovendien geen gevoel hebben dus daarom doen ze de idiootste dingen met dieren.Onverdoofd castreren,staarten afknippen(zelf bij koeien deden ze dat vroeger omdat de staart in de weg zat!!)
  maar gelukkig gaat alles binnenkort veranderen met die nieuwe partij die voor een aardverschuiving gaat zorgen.Nulpuntsenergie enz.en we sopn het land schoon.

 • J@gertje

  Professor toch,
  Koeien de staart afknippen??????

  Antie,
  Ganzenlever van wilde ganzen is vele malen lekkerder en ze hebben bovendien een goed leven zonder trechter in hun keel gehad.

  Groet,
  J@gertje

Of registreer je om te kunnen reageren.