Pluimveehouderij

Nieuws 385 x bekeken

Britten voeren meer eieren in

Londen – Groot-Brittannië heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar 2,2 miljoen dozen schaaleieren ingevoerd. Dat is een toename met 70 procent vergeleken met een jaar eerder. Tegelijk nam ook de export van Britse eieren toe met 26 procent naar 366.000 dozen. Dat blijkt uit een statistisch overzicht van het plattelandsministerie Defra.

De Britse eierproductie lag in het eerste kwartaal van dit jaar ruim vijf procent lager maar dat nam in het tweede kwartaal toe tot meer dan acht procent. Die tendens is ook in andere landen te zien en wordt toegeschreven aan het van kracht worden van het verbod op klassieke legbatterijen per 1 januari 2012. Die ontwikkelingen vertaalden zich ook in Groot-Brittannië in de eerste maanden van dit jaar in aanzienlijk hogere eierprijzen. Defra berekent de gemiddelde eierprijs in het meest recente kwartaal op 88,5 pence (1,13 euro) per dozijn vergeleken bij 69,1 pence in dezelfde periode vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.