Pluimveehouderij

Nieuws

Braziliaanse pluimveesector luidt noodklok

Brasilia - De Braziliaanse pluimveevleessector heeft bij de overheid aangeklopt voor steun. Sinds begin dit jaar zijn de voerkosten al met 70 procent gestegen.

De sector vraagt de regering om prijsondersteuning voor graanaankoop en zekerheid over het beschikbaar komen van graan en soja. Ook moet de sector sneller krediet kunnen krijgen om te overleven.

De sectororganisatie Ubabef wijst er op dat de Braziliaanse pluimveevleessector goed is voor de werkgelegenheid van 720.000 mensen en indirect goed is voor de werkgelegenheid van 3,5 miljoen mensen. De organisatie vindt het daarom zeer onterecht dat de banken vooralsnog weinig trek hebben in extra kredietvoorzieningen voor de sector.

De Braziliaanse minster van landbouw Mendes Ribeiro Filho heeft de sector verzekerd dat hij oog heeft voor de problemen en de mogelijkhedne onderzoekt om de pluimveevleessector in Brazilië te steunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.