Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Braziliaanse pluimveehouders in de problemen

Rio de Janeiro - De pluimveehouders in Brazilië luiden de noodklok en vragen de overheid om hen te helpen. Dat zei Francisco Turra, voorzitter van de Braziliaanse pluimveeorganisatie Ubabef.

De sector is in de problemen gekomen door de hoge voerprijzen vanwege mislukte oogsten. Volgens Turra hebben de pluimveehouders behoefte aan extra financiering, maar zijn banken terughoudend met het verstrekken van kredieten. Een van de gevolgen is dat Braziliaanse pluimveehouders de vleeskuikens ook op een lager gewicht naar de slachterij brengen. Een aantal bedrijven is inmiddels ook failliet gegaan.
De pluimveesector wil dat de overheid druk uitoefent op de banken om de leningen te blijven verstrekken. Ook wil de Ubabef dat de Braziliaanse overheid de maistoevoer in de twee belangrijkste pluimveestaten van het land - Rio Grande do Sul en Santa Catarina – veilig stelt. Het ministerie heeft inmiddels toegezegd om 250.000 ton mais te verschepen van het centrale westen van het land naar de twee belangrijke pluimveeproducerende staten. Volgens schattingen van Ubebef is er echter 400.000 tot 500.000 ton nodig om de tegenvallende oogsten te compenseren.
Brazilië heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 5,8 procent minder pluimveevlees geproduceerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Als dit doorzet zal er in dit jaar 600.000 ton minder worden geproduceerd dan 2011.

Laatste reacties

 • Ceas

  Wie zij dat de Crisis aan Brazilie voorbij ging?

 • B bob

  Die zogenaamde droogte en hittebestendige GMO planten van monsatan blijken mider solide te zijn dan beloofd en de roundup ruimt de zuid amerikaanse concurentie op van de USA producent

 • John*

  in tijdens van schaarste is het toch wel fijn om te produceren in een kapitaalkrachtig land... de voedselprijzen zullen straks door de lagere productie uit de pan reizen en de kapitaalkrachtige landen pakken de winst.

 • joannes

  @John* Het is ook dankzij dat welvaartsgevoel dat de politiek een regeling (groepshuisvesting) kan doorvoeren die productie beperkend werkt. Dat het jouw kant op werkt heeft meer met Darwinisme te maken dan Kapitalisme.

Of registreer je om te kunnen reageren.