Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Bank wil meerderheidsbelang in Groupe Doux

Chateaulin - De bank Barclays, de belangrijkste schuldeiser van het failliete Franse pluimveebedrijf Groupe Doux heeft voorgesteld om de schuld van 140 miljoen euro kwijt te schelden in ruil voor 80 procent belang in het kippenbedrijf.

Het pluimveebedrijf dat in juni dit jaar failliet ging zou dan een aandeel van 20 procent blijven houden. Het bedrijf is vooralsnog niet tot een akkoord gekomen met geïnteresseerde partijen, waaronder het Nederlandse Hendrix Genetics. Het is nu aan de eigenaar van het bedrijf, Charles Doux, om op het voorstel van Barclays in te gaan. Bij Groupe Doux werken wereldwijd 10.000 mensen, waarvan 3.400 in Frankrijk. Het is het op vier na grootste exportbedrijf van pluimvee en pluimveevlees in de wereld.

Eén reactie

  • Professor Wardenclyffe

    Boeren wordt wakker. Dit is de NWO in actie.bekijk de politieke partijen er is een beweging die ons kan redden.Ik noem geen namen, Het ie een partij die soevereiniteit opeist.

Of registreer je om te kunnen reageren.