Pluimveehouderij

Nieuws 699 x bekeken 1 reactie

Argentinië wil vierde exporteur pluimveevlees worden

Buenos Aires - Argentinië wil binnen enkele jaren de vierde exporteur ter wereld van pluimveevlees worden. Dat heeft de minister van economische zaken Debora Giorgi gezegd.

De Argentijnse export van pluimveevlees is sinds 2003 vertienvoudigd tot een bedrag van 650 miljoen dollar (526 miljoen euro). De Argentijnse pluimveesector heeft als doel gesteld de binnenlandse consumptie van pluimveevlees te verhogen tot 50 kilo per inwoner per jaar. In totaal gaat het daarbij om 3,1 miljoen ton. Op termijn hoopt de sector 50.000 mensen werk te bieden en een export te realiseren van 600.000 ton per jaar.

Eén reactie

 • jakobisx

  tot mijn spijt ,of het ligt aan mij ,ik vond de ''oude site'' van de boederij heel wat gemakkelijker en overzichtelijker
  misscbien komt het dat ik al jaren in brasil woon
  ik lees de boederij al van af mijn 5e jaar
  ik vind nog steeds een van de betere vakbladen
  vigar com Deus

Of registreer je om te kunnen reageren.