Pluimveehouderij

Nieuws

Argentinië stijgt hard in pluimveeproductie

Buenos Aires - Argentinië is hard op weg om de op drie na grootste producent van pluimveevlees te worden. Dat zegt minister van industrie Debora Giorgi naar aanleiding van het rapport ‘Argentina’s Poultry indutry Strategic Plan 2020’.

In dit plan, dat door de overheid is opgesteld, staat een aantal doelstellingen voor de Argentijnse pluimveesector in 2020. Het land wil toe naar een kipconsumptie van 50 kilogram per Argentijn per jaar (nu is dat 39,5 kilogram). De pluimveevleesproductie is geraamd op 3,1 miljoen ton per jaar in 2020 (dat is 91 procent meer dan de productie in 2010). In 2011 produceerde het land 1,6 miljoen ton pluimveevlees. De export van pluimveevlees zal in 2020 uitkomen op 600.000 ton per jaar.

Deze doelstellingen betekenen een voortzetting van de immense groei die de Argentijnse pluimveesector heeft doorgemaakt. Van 2003 tot 2011 is de pluimveevleesproductie in Argentinië verdrievoudigd. Het aantal vleeskuikens ging van 300 miljoen naar 700 miljoen in 2011. De consumptie van kip verdubbelde onder de Argentijnse bevolking en de exportwaarde steeg van 65 miljoen dollar naar 650 miljoen dollar.

Argentinië staat op dit moment nummer 9 op de lijst van 's werelds grootse pluimveevleesproducenten. Als het aan de Argentijnse overheid ligt, zal het land in 2020 op nummer 4 van de lijst staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.