Pluimveehouderij

Nieuws 789 x bekeken

Zeven biedingen voor Groupe Doux

Chateaulin - De bewindvoerders van het Franse kippenbedrijf Groupe Doux hebben uiteindelijk zeven concrete plannen voor de overname van de onderneming binnen gekregen.

De minister voor industrieel herstel Arnaud Montebourg heeft de plannen echter direct al onvoldoende genoemd. De bonden gaan er op grond van die uitspraak vanuit dat in alle voorstellen in ieder geval een deel van de 3.400 banen bij Doux verloren zullen gaan.

De biedingen komen op één na alle van Franse bedrijven of coöperaties. Alleen het Braziliaanse JBS komt uit het buitenland maar die onderneming heeft alleen interesse voor overname van de activiteiten van Doux in zijn land dat het nog niet in bezit heeft. Tot nu toe heeft verder alleen Sofiproteol zijn kandidatuur bekend gemaakt, waarbij deze coöperatie voor telers van eiwit- en oliehoudende gewassen samenwerkt met de grote kippenbedrijven Duc, LDC en Tilly-Sabco. Minister Montebourg vindt echter 'dat Sofiproteol haar voorstellen zal moeten verbeteren om Doux over te kunnen nemen'. Volgens de bewindvoerders krijgen de kandidaten daar de komende weken ook de tijd voor. "Het gaat in deze fase alleen om globale blijken van belangstelling", aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.