Pluimveehouderij

Nieuws

Wiesenhof naar de rechter wegens nieuwe ’op niets gebaseerde beschuldigingen’

Visbek-Rechterfelt - Pluimveeverwerker Wiesenhof onderneemt gerechtelijke stappen tegen de media Welt Online en de ARD wegens nieuwe beschuldigingen inzake de hygiëne.

 

Genoemde media brachten deze week op anonieme bronnen gebaseerde berichtgeving over de Wiesenhof-slachterij in het Duitse Möckern, waarin het bedrijf ervan werd beticht vlees om te katten en op de vloer gevallen vlees niet weg te gooien. Wiesenhof wijst alle beschuldigingen van de hand en meent dat er sprake is van boze opzet om het bedrijf in diskrediet te brengen.

”Feit is dat Wiesenhof Möckern tot de vaakst gecontroleerde pluimveebedrijven in Europa hoort en vlees van het hoogste kwaliteitsniveau produceert. Alleen al in 2011 en 2012 vonden in Möckern veertig onaangekondigde controles door de bevoegde autoriteiten en onafhankelijke certificeringsfirma’s en handelsondernemingen plaats,” deelt Wiesenhof mee.

Wiesenhof verwondert zich des te meer daar het nog vorige week speciaal de deuren had opengezet voor de Duitse media om zich ter plekke zelf een oordeel te vormen over de gang van zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.