Pluimveehouderij

Nieuws

Veel kandidaten voor Groupe Doux

Chateualin – Bij de bewindsvoerders van het Franse kippenbedrijf Groupe Doux hebben zich zeker twintig kandidaten gemeld die het bedrijf als geheel of in delen willen overnemen. Het merendeel van de gegadigden komt uit Frankrijk zelf maar er is ook belangstelling uit andere Europese landen, de beide Amerika's en China.

De Franse regering is echter sterk voor een 'Franse oplossing', heeft minister voor industrieel herstel Montebourg onderstreept.

Groupe Doux heeft sinds begin juni uitstel van betaling nadat het er niet meer in slaagde de schulden verder te financieren. De bewindvoerders wilden eerst begin deze week alle blijken van belangstelling binnen hebben maar hebben dat uitgesteld tot vrijdag aan het eind van de dag. Uitgangspunt blijft nog steeds om de groep als geheel te verkopen. Duidelijk is in ieder geval dat Franse concurrenten zoals LDC en Tilly-Sabco en geïntegreerde cooperaties als Terrena interesse hebben. Van de buitenlandse kandidaten zijn tot nu toe geen namen naar buiten gekomen.

Minister Montebourg, die zich veel met het dossier bemoeit, wil ook 'een Franse oplossing voor het bedrijf als geheel'. De Franse regering is er in een eerder stadium echter niet in geslaagd Groupe Doux met een bankenconsortium alsnog te redden. In Frankrijk wordt er nu gezien de omvang en veelreikendheid van Doux van uit gegaan dat de redding moet komen van één van de grote cooperaties, al dan niet in een consortium met andere bedrijven of financiers.

Of registreer je om te kunnen reageren.