Pluimveehouderij

Nieuws

Rusland zet stop op Mexicaans pluimveevlees

Moskou – Rusland heeft een tijdelijke importstop afgekondigd voor Mexicaans pluimveevlees. Dat meldt de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor.

De reden is de serie uitbraken van hoogpathogene vogelgriep in Mexico. De importstop geldt voor levende dieren, broedieren, kippenvoer en pluimveevlees (met als uitzondering pluimveevlees dat boven de 70 graden is gekookt).

De afgelopen weken zijn er tientallen uitbraken gemeld van het vogelgriepvirus (H7N3) in de Mexicaanse provincie Jalisco. Sinds de ontdekking van het virus in Jalisco zijn al 2,5 miljoen stuks pluimvee geruimd. Jalisco is het grootste pluimveeproducerende deel van Mexico.

Mexico onderzoekt bij rond de 20 miljoen kippen of het virus aanwezig is. De bedrijven die vrij van de ziekte worden verklaard mogen de kippen en eieren afvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.