Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuw bod voor Doux met Hendrix-Genetics

Chateaulin – De Franse agrarische organisatie Sofiprotéol heeft een vernieuwd bod uitgebracht op het in surceance van betaling verkerende kippenbedrijf Groupe Doux.
Sofiprotéol beoogt daarmee enkele honderden arbeidsplaatsen meer te redden dan in haar eerste voorstellen aan de bewindvoerders. Sofiprotéol werkt als coordinator samen met een reeks partners waaronder het Nederlandse Hendrix-Genetics dat in het nieuwe plan een broederij in Elven in Bretagne in zou lijven.

In het nieuwe bod van Sofiprotéol, van oorsprong de sectororganisatie voor olie- en eiwithoudende gewassen, blijven 2.707 van de 3.400 banen bij Doux behouden. In de eerste plannen zouden ruim 500 arbeidsplaatsen meer verdwijnen. De verschillende delen van het gestrande kippenbedrijf gaan dan naar diverse grote spelers in de Franse landbouw, zoals de vleesbedrijven Duc, LDC en Tilly-Sabco en de brede coop Terrena.

Naast het bod van Sofiprotéol liggen er nog een tiental andere overnameplannen op tafel. Aangenomen wordt echter dat het Franse plan de meeste kans maakt. Het nieuwe bod komt nadat zowel de Franse regering als de vakbonden Sofiprotéol en de andere kandidaten terug hadden gestuurd om hun plannen met name wat betreft behoud van de werkgelegenheid te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.