Pluimveehouderij

Nieuws

Minder geld voor Russische pluimveesector

Moskou – Rusland gaat minder subsidie verstrekken aan pluimveehouders. De financiële steun tot 2020 voor de pluimveesector wordt teruggeschroefd van 6,7 miljard euro naar 2,6 miljard euro. Dat heeft het Russische ministerie van Financiën bekend gemaakt.

Volgens het ministerie is deze bezuiniging nodig in aanloop tot de toetreding van Rusland tot de WTO en de financiële situatie in het land. Door deze maatregel zullen naar verwachting minder nieuwe pluimveebedrijven gebouwd worden in de komende jaren. De pluimveesector in het land vreest dat dit de concurrentiepositie van Russisch pluimveevlees negatief gaat beïnvloeden en dat er daardoor de komende jaren meer pluimveevlees geïmporteerd moet worden. De subsidie voor pluimveehouders voor dit jaar zijn ook al flink minder geworden. Deze ging van 231 miljoen euro naar 115 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.