Pluimveehouderij

Nieuws 591 x bekeken

Mexico bestelt vaccins tegen vogelgriep

Mexico-Stad - Mexico gaat op grote schaal vaccineren om de hoogpathogene vogelgriep in de belangrijkste leghennenregio onder controle te krijgen.

De afgelopen weken zijn er tientallen uitbraken gemeld van het vogelgriepvirus (H7N3) in de Mexicaanse provincie Jalisco. Sinds de ontdekking van het virus in Jalisco zijn al 2,5 miljoen stuks pluimvee geruimd. Jalisco is het grootste pluimveeproducerende deel van Mexico. Het produceert 11 procent van het pluimvee en 50 procent van het totaal aantal eieren in Mexico. Om verdere schade te voorkomen heeft het ministerie van landbouw in Mexico 80 tot 90 miljoen doses vaccins besteld uit het buitenland (waaronder China) Deze zullen eind juli, begin augustus beschikbaar zijn voor de bedrijven die in de regio van de besmette bedrijven liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.