Pluimveehouderij

Nieuws 1197 x bekeken

Kamer wil verbod op snavelkap per 2015

Den Haag - De Tweede Kamer wil het branden van snavels bij legkippen per 1 januari 2015 verbieden. Een Kamermeerderheid van stemde in met een motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren, waarin wordt gevraagd de vrijstelling van het verbod op ingrepen in de pluimveehouderij te herroepen.

Tot nu toe was er tot 2021 uitstel verleend voor het verbod op het verkorten van snavels, verwijderen van tenen, sporen en kammen. Oorspronkelijk zou dit verbod al in 2001 van kracht worden, maar door gebrek aan goede alternatieven werd dit verbod steeds opnieuw uitgesteld. In 2011 werd het verbod opnieuw met tien jaar uitgesteld.

De Tweede Kamer wil dit niet meer en roept de regering op het verbod per 1 januari 2015 onherroepelijk van kracht te laten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.