Pluimveehouderij

Nieuws 1079 x bekeken 1 reactie

Interchicken produceert één ster vlees in Roemenië

Bodegraven - De Bodegravense kuikenvleesverwerker Interchicken gaat zelf vlees met één ster produceren in Roemenië.

Op die manier wil het bedrijf inspelen op de groeiende vraag naar vlees met één ster voor de Nederlandse supermarkten. Het bedrijf is daar bezig met de bouw van productiefaciliteiten voor in totaal 200.000 kuikens. De stallen gaan voldoen aan de eisen voor Beter Leven één ster, dus met een overdekte uitloop. Interchicken stapt over op Roemeense productie omdat het voorziet dat de Nederlandse sector niet snel genoeg voldoende vlees met één ster kan produceren. De eis van een overdekte uitloop is in de praktijk vaak moeilijk te realiseren, ondermeer door problemen met vergunningen en dergelijke.

Interchicken was samen met de Doetinchemse slachterij Esbro en voerfabrikant ForFarmers initiatiefnemer van het concept Weelder kip. Dit vlees komt van een traag groeiend ras en wordt binnen gehouden, zonder uitloop. Daardoor komt het niet in aanmerking voor één ster van de Dierenbescherming. Dat belemmert dan ook de doorgroei van dit productieconcept.

Eén reactie

  • info348

    De actie van interchicken is begrijpelijk. Wij als Nederlandse pluimveehouderij gooien de kont maar weer eens tegen de krib en denk het allemaal beter te weten en creeren een eigen label ipv meedenken en doen. Natuurlijk heeft niet iedere pluimveehouder de mogelijkheid uitloop te bouwen. Maar velen wel. Er is voor beide markt en er is ruimte en er is geld voor. Nu gaan we genegeerd worden en gaat natuurlijk iedereen klagen dat interchicken niet goed wijs is om het produkt uit het buitenland te halen waar zoiets wel kan. Mensen, ik denk dat het tijd is om buiten het vast omlijnt kadertje te gaan werken en geef zoiets moois niet weg aan het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.