Pluimveehouderij

Nieuws 1389 x bekeken 3 reacties

Goede resultaten biologische leghennen

Wageningen – Biologische bedrijven hebben een betere productie en minder uitval.

Dat constateert mengvoederbedrijf AgruniekRijnvallei. Het bedrijf vergeleek de resultaten van de biologische bedrijven die het biologische voer krijgen van AgruniekRijnvallei met het landelijke gemiddelde (een combinatie van biologische bedrijven en conventionele bedrijven).

Heruit bleek dat de biologische bedrijven een productie hadden van 311,6 eieren per ophokhen. Het landelijk gemiddelde zit op 306,96 eieren. De top 25 procent van biologische bedrijven zaten op een productie van 322,7 eieren per opokhen.

Ook het uitvalpercentage was lager bij de biologische bedrijven. Gemiddeld zat deze groep op 9 procent. Het landelijk gemiddelde is 10,12 procent. De top 25 procent biologische bedrijven hadden een uitvalpercentage van 4,1 procent.

Volgens AgruniekRijnvallei zijn de positieve resultaten van de biologische bedrijven te wijten aan het lagere bezettingspercentage, socialere kippen, een lagere uitval en een goede legpersistentie.

Laatste reacties

 • crisismanager

  vreemd, gister stond hier totaal het tegenovergestelde in het bericht.meer uitval,mindere productie.dan vroeg er iemand in een sullige reactie om een rectificatie en de volgende dag is het andersom.zit hier mischien iemand het zaakje af te persen of familieleden te bedreigen van de baas van agruniekrijnvallei

 • agropak

  buffalo harrie
  nog vreemder het artikel van gisteren waar je naar verwijst is niet toegankelijk meer !!!!!!! (minder eieren, meer uitval bij biologische hennen, zie hierboven)

 • Emmy.koeleman1

  Bste buffalo harrie,

  het eerdere bericht klopte niet en is van de site gehaald. Bovenstaand bericht bevat de juiste informatie,

  Mvg,
  Emmy

Of registreer je om te kunnen reageren.