Pluimveehouderij

Nieuws 384 x bekeken

Franse regio wil wraak na verbod foie-gras Californië

Auch – In de Franse regio Gers, één van de belangrijkste productiegebieden voor foie-gras, gaan stemmen op om wijn uit Californië in de ban te doen nu die Amerikaanse staat de verkoop van de ganzen- en eendenleverpastij heeft verboden.

"Ik vraag alle restaurants en de wijnhuizen in Frankrijk om Californische wijn van de kaart of uit het schap te halen totdat de wet die de verkoop van foie gras verbiedt weer is ingetrokken", aldus Philippe Martin van Gers, voorzitter van de organisatie van foie-gras producenten Cifog. Tegelijk heeft de organisatie er bij de Franse regering op aangedrongen om een officieel protest in te dienen bij de Internationale Organisatie voor de handel. "Hoewel de economische gevolgen misschien beperkt zijn, werkt het verbod wel negatief op ons imago", aldus Cifog.

Of registreer je om te kunnen reageren.