Pluimveehouderij

Nieuws 910 x bekeken 1 reactie

Efsa wil strengere controle pluimveevlees

Parma – Volgens het Europese Voedselveiligheidsagentschap (Efsa) zijn de huidige controles in pluimveeslachterijen niet voldoende om de verspreiding van de bacteriën Campylobacter, ESBL en Salmonella tegen te gaan.

Efsa adviseert onder andere om de protocollen aan te passen voor een aantal nieuwe ziekteverwekkers en meer rekening te houden met informatie uit de gehele productiekolom,  zoals de uitslag van voeranalyses.

Eén reactie

  • politiek

    Voeranalyses blijken inderdaad soms niet zo best te zijn. Vanaf de gehele wereld wordt het voer en afval/restproducten hier maar naar toe gesleept. Is het onder de eigenlijke standaardkwaliteit dan wordt het creatief vermengt en vermalen met de voeding voor kip en varken en iedereen houdt zich maar van de domme. Gelukkig is er iets als EFSA opgericht omdat het internationale structuren zijn. Meerdere vormen van bestuurlijke integriteit is dubieus zoals vervalsing van papieren bij die grondstoffenhandel. Geldelijk gewin zal ook vaak hier de grote motivatie wel zijn boven voedselveiligheid. Overigens is er heel veel gelijkenis ESBL bij kippen met de MRSA bij varkens. Niet zozeer de bacterievorm ,maar wel het gevaar voor de menselijke gezondsheidszorg.

Of registreer je om te kunnen reageren.