Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Duits bedrijf schoon voor dioxine

Düsseldorf - Drie maanden nadat dioxinen zijn gevonden op een biologisch pluimveebedrijf in Oost - Westfalen mag het bedrijf weer eieren leveren.

Uit een laatste controle bleek de grenswaarden voor dioxines niet overschreden te zijn. Het bedrijf mag echter voorlopig niet eieren als biologisch verkopen. Dit komt omdat de hennen voorlopig nog binnen moeten blijven en ander (niet biologisch) voer krijgen.

Laatste reacties

  • Khalid en zijn maten

    De kippen krijgen voer dat niet biologisch is, dus met het voer dat de vorige koppel kreeg was iets niet in de haak? Dan ging het dus waarschijnlijk al mis bij de voerleverancier,of misschien al wel bij de biologische akkerbouwer.....Zal er dus in Duitsland een nog strengere controle plaats moeten vinden in de gehele keten. Dit is een aanfluiting voor de biologische sector!

  • Conrad

    Als je je eieren niet meer mag afleveren ga je vanzelf goedkoper voer geven. 45 euro versus 30 euro per 100 kg. Ik snap dat wel.

  • Khalid en zijn maten

    Als biologische legkippen vanaf het begin van de leg geen biologisch voer krijgen,dan kun je de eieren ook niet als zijnde biologisch verkopen,ook niet in een later stadium als ze ineens wél bio voer krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.