Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Doux : pluimveehouders moeten geld in ons bedrijf steken

Chateaulin – De pluimveehouders die hun dieren leveren aan het gestrande Groupe Doux zouden een financieel belang in dat bedrijf moeten nemen. Dat kan bijdragen aan een nieuw overlevingsplan dat meer banen zeker stelt dan in de voorstellen die de bewindvoerders hebben ontvangen. Dat plan kan echter pas op zijn vroegst in oktober verder uitgewerkt zijn.

Dat idee hebben topman Charles Doux en zijn zoon Jean-Charles, de algemeen directeur, op tafel gelegd. Voor Groupe Doux, dat sinds 1 juni uitstel van betaling heeft, zijn tien overnameplannen ingediend. Die betreffen alle delen van de onderneming waarbij bovendien in totaal zo'n 1.500 van de 3.400 banen verloren gaan. De familie Doux wil nog altijd proberen om het bedrijf bij elkaar te houden en zo meer banen te redden.

De pluimveehouders zouden daarbij te hulp kunnen komen door geld in de onderneming te steken, denkt Doux. Op die manier kunnen ze er, volgens hem, ook meer zeker van zijn dat ze de vele miljoenen die ze nog tegoed hebben uiteindelijk terug krijgen. Het uiteindelijke overlevingsplan kan echter 'om technische redenen' pas op 15 oktober worden gepresenteerd. Dat betekent wel dat de handelsrechter het uitstel van betaling moet verlengen van 30 juli tot eind van dit jaar. Gebeurt dat, dan hoopt Doux uiterlijk 30 september in ieder geval de helft van de uitstaande rekeningen te betalen.

Laatste reacties

  • Kuykenhouder

    De banken zien die pluimveehouders al aankomen.............de bewinvoerdes zullen zeer snel moeten beslissen anders is het over en uit vrees ik..........

  • joannes

    Het lijkt wel een reflex. Wanneer een bedrijf door eigenwijs beleid van enkele het niet meer trekt een omvalt worden de betrokken leverancier en werknemrs altijd gevraagd nog even het laatste steentje bij te dragen aan de misere. Zo´n directie moet verplicht worden, direct afstand te nemen van de bedrijven die ze met hun beleid naar de rode cijfers hebben gestuurd.

  • joannes

    Het lijkt wel een reflex. Wanneer een bedrijf door eigenwijs beleid van enkele het niet meer trekt een omvalt worden de betrokken leverancier en werknemrs altijd gevraagd nog even het laatste steentje bij te dragen aan de misere. Zo´n directie moet verplicht worden, direct afstand te nemen van de bedrijven die ze met hun beleid naar de rode cijfers hebben gestuurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.