Pluimveehouderij

Nieuws

Daklozen ziek na eten kalkoen

Denver - Ongeveer dertig daklozen zijn afgelopen weekend ernstig ziek opgenomen in ziekenhuizen in het Amerikaanse Denver. Ze liepen een voedselvergiftiging op bij een liefdadigheidsdiner, waarbij kalkoen werd geserveerd.

Bij het diner waren ongeveer 350 mensen aanwezig. Ongeveer 200 aten van de kalkoen, die was geschonken aan de liefdadigheidsorganisatie voor daklozen: de Denver Rescue Mission. Er worden 600.000 maaltijden per jaar geserveerd aan de daklozen in Denver. Een uitbraak van voedselvergiftiging is nooit eerder voorgekomen. De grootste zorg van de organisatie is nu dat er daklozen zijn die op straat alsnog ziek worden. Voedselveiligheidsexperts hebben na het incident de daklozenopvang extra gecontroleerd op hygiëne.

Of registreer je om te kunnen reageren.