Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

DB kent Ster vooruitlopend op IKB-erkenning toe

Den Haag - De Stichting Beter Leven Kenmerk heeft Interchicken de ene ster Beter Leven toegekend vooruitlopend op de definitieve IKB-erkenning. Dat bevestigt Judith Kossen, kwaliteitsborgings medewerker van de Stichting Beter Leven Kenmerk. De stichting is begin dit jaar in het leven geroepen door de Dierenbescherming als uitvoerder van de certificering voor Beter Leven.

In de sector werd zo hier en daar met verbazing gereageerd op de toekenning van het Beter leven kenmerk. Dit omdat de Roemeense productie van Interchicken nog geen definitieve IKB-erkenning heeft. De verwachting is overigens wel dat die erkenning er over enkele weken wel komt. In de praktijk worden de controles op IKB en Beter Leven gecombineerd uitgevoerd door één en de zelfde controlerende instantie.

Volgens Kossen is de ene ster al vast toegekend omdat de punten waarop het voor de IKB erkenning tot nog toe nog niet geheel voor elkaar is, niet te maken hebben met het dierenwelzijn. Het zou ondermeer gaan om de GMP-erkenning van de voerfabriek.

“Mocht blijken dat de IKB-erkenning er alsnog niet komt op korte termijn, dan zal ook de toekenning van de Beter Leven Ster worden heroverwogen”, aldus Kossen.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  Door alle giften en steun zullen ze deze controle's wel gratis uit voeren.

 • haehnchenmeister

  'Het zou ondermeer gaan over de GMP erkenning van de voerfabriek' ?? Voedselveiligheid is dus vanaf nu geen issue meer?

 • kleitokkers

  Wat zou er in nederland gebeuren als een nedelands bedrijf niet ikb zou leveren aan een supermarkt. Onder het motto van deze erkenning komt over een paar weken. Dus ook de DB gaat creatief met hun eigen visie om als het hun uit komt.

 • Khalid en zijn maten

  In Roemenië hebben ze nog nooit van een IKB erkenning of GMP gehoord,ik ben er 2 keer geweest,en de enige kip die ik daar zou eten is die van het kleine boertje die hoog in de bergen woont en nog boert zoals mijn opa dat vroeger deed.De grotere bedrijven die na de val van het communisme zijn overgebleven worden allemaal gerund door mensen die tijdens het communisme ook al geen schone handen hadden.En dan is er nog de corruptie...ik denk dat de pluimvee-maffia in Roemenië gewoon een mooi bedrag neerlegt voor het verkrijgen van de IKB,en mocht dit niet werken,dan hebben ze vast nog wel andere maffia 'kunstje.

Of registreer je om te kunnen reageren.