Pluimveehouderij

Nieuws 398 x bekeken

België en Azië nemen meer Franse eendenlever af

Parijs – De export van eenden- of ganzenleverpastei foie gras heeft Frankrijk vorig jaar 102 miljoen euro in het laatje gebracht. Hoewel de uitvoer naar de meeste Europese landen terugliep, namen België, China en andere Aziatische landen juist meer Franse foie gras af.
Frankrijk blijft daarnaast nog altijd foie gras invoeren, met name uit Hongarije en Bulgarije. Een deel van die invoer gebeurt in de vorm van 'ruw' product dat door Franse fabrikanten verder wordt verwerkt.
De agrarische informatiedienst Agreste meldt verder dat de Franse consumenten vorig jaar ruim 8.000 ton van de pastei hebben gekocht, ruim 1.000 ton minder dan in 2010.
In geld uitgedrukt kwam die consumptie uit op 339 miljoen euro, 8 procent minder dan in het voorafgaande jaar. De bond van producenten Cifog probeert al enige tijd met een reclamecampagne de verkopen te stimuleren. De bond richt zich daarbij met name op de feesten van de 11e november wanneer traditioneel foie gras – dat vooral met de Kerst op tafel komt - weer in de winkelschappen verschijnt.

Of registreer je om te kunnen reageren.