Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

AH België stopt met verkoop batterijkonijnenvlees

Nieuwveen - Albert Heijn stopt in haar zes Belgische winkels met de verkoop van batterijkonijnenvlees. Eerder gaven de Belgische supermarktketens Colruyt en Delhaize al aan om dergelijk vlees uit de schappen te halen.

De Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA maakte de beslissing van Albert Heijn bekend. De formule stopt met de verkoop van het vlees vanaf half september. Het fokken van konijnen in batterijkooien is bijzonder dieronvriendelijk volgens GAIA. Ze pleit voor groepshuisvesting en betere verrijking van de hokken.

In Belgie wordt nog veel konijnenvlees gegeten, gemiddeld 580 gram per persoon per jaar. Eén op de vier Belgen koopt regelmatig konijnenvlees. In Nederland is konijnenvlees niet populair. Minder dan 1 procent van het vlees dat in Nederland geconsumeerd wordt is konijnenvlees. Een groot deel van de in Nederland geproduceerde konijnen belandt uiteindelijk op het bord van de Belgische en Duitse consument. In Nederland werkt Wageningen UR samen met belanghebbenden in de konijnenvleessector middels het project "Konijnen op Koers" aan alternatieven voor kooisystemen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.