Pluimveehouderij

Nieuws 16 reacties

Wakker Dier richt pijlen op KFC en Iglo

Amsterdam - Actiegroep Wakker Dier is een nieuwe campagne gestart tegen de 'plofkip' en de gangbare vleeskuikenhouderij. De nieuwe campagne richt zich tegen de bedrijven Kentucky Fried Chicken, Iglo, Dr. Oetker en Subway.

Wakker Dier streeft er naar dat de bedrijven omschakelen op de verwerking van pluimveevlees van dieren met één ster van de dierenbescherming. In de nieuwe campagne worden ook de bedrijven die al om zijn en hebben toegezegd kippenvlees met één ster te gaan verwerken, genoemd. Wakker Dier is er van overtuigd dat de strategie die ze volgt, werkt en wil op de huidige manier voortgaan.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Wakker dier is een organisatie die uit 8 personen bestaat.Die willen uitmaken hoe 17 miljoen mensen hun maaltijd samenstellen,doel is om ze binnen afzienbare tijd vegetarier te maken.Ze hebben de macht om wetgeving hiervoor aan te passen.Dit gebeurt alleen dmv valse voorlichting en grove leugens.Maarja,wie doet er wat tegen?
  Laat mensen zelf hun keuze maken in de winkel.O nee dat gaat al niet meer ,daar ligt alleen nog maar wat wakker dier goed vindt!!

 • veldhuize001

  Volkomen mee eens met vorige reactie en meest zijn het ook nog mensen die geen klap uitvoeren maar op de zak van de gemeenschap leeft

 • keutelboertje

  8 mensen die bepalen wat er gebeurt.en de boer die stond er bij en keek er na.

 • agratax2

  Bankivahoen. Mij kwam net ter ore dat er uit onderzoek is gebleken dat de zgn. Plofkip de meest milieu vriendelijke en meest duurzame kip op de markt is. Helaas kwamen deze onderzoekers tot de conclusie dat de zgn. Biologische kip (eet volgens de reclame alleen vegetarisch) de meest milieu onvriendelijke kip is en daarmee de duurzaamheidsmeter tot ver onder NUL doet uitslaan. Tevens bleek deze kip ondanks zijn vegetarische voer toch stiekem vlees te snaaien als tussendoortje. Hiermee is meer dan de helft van de Wakkerdier waarheid onder uit gehaald en laat de sector hier zijn voordeel mee doen.

 • heico1

  Wakker Mens ...

 • Nines

  Punt is dat wíj wel weten hoe de vork in de steel zit. Alleen wordt er altijd geluisterd naar de hardste schreeuwers. In een kleuterklas zijn het ook de kindertjes met de grote bek die de meeste vriendjes hebben. En wakker dier heeft natuurlijk flink wat weg van een kleutertje. Wel een kleuter die een supernanny nodig heeft, want ze dreigt ondertussen onhandelbaar te worden. Zolang wij als veehouders niet tegen deze verhalen in blijven gaan, zal de voedselindustrie alleen maar meer gaan toehappen en beloftes maken jegens wakker dier. Bovendien bepalen de supermarkten en de foodindustrie al veel te veel over hoe wij boeren met ons vee om moeten gaan, dus straks zijn wij allemaal chinese vrijwilligers in het luisteren naar Wakker Dier. Hoe lang houden wij ons nog stil?

 • Mozes

  Alle voorgaanden die gereageerd hebben: waar maken jullie je druk om?
  Dieractivisten die actie voeren tegen boeren om te produceren op een manier die de consument niet wil kopen zijn voor mij een probleem.
  Dieractivisten die het koopgedrag van de consument veranderen zijn alleen maar toe te juichen. Ze bieden ons de mogelijkheid om op verschillende manieren te produceren en daarmee los te komen uit de bulk.
  Zie het als een kans en ga er creatief mee om.

 • bankivahoen

  Mozes,ze willen uiteindelijk de hele mensheid veganist maken!Dat biedt uiteindelijk geen enkele kans voor de boeren.Niet naar luisteren!Gelukkig prikken steeds meer consumenten hun ballonnetjes stuk!Het is voor die lui een soort religie om andere mensen hun wil op te leggen.Hebben klimaatalarmisten ook veel last van!

 • politiek

  @Bankivahoen, vlees met een ster heeft niets te maken met veganist zijn of vegetarisch eten. Dat heeft te maken met de ruimte per kip tijdens de mestperide. Daarnaast is er de discussie over de plofkip als zijnde de meest milieuvriendelijke kip. Dat staat weer los van argument ruimte per kip. Bankivahoen , ik beleef dat je moeite hebt je eigen product te verdedigen/promoten. Zodadelijk gaat ook duurzaam voedsel terecht een nog grotere rol spelen spelen. Naast welzijn en milieu gezamelijk , gaat dan ook voedselveiligheid een grotere rol spelen. Denk aan antibiotica-vrij, hormonen-vrij en gen-vrije grondstoffen. In de discussie duurzaam voedsel ziet de intensieve veehouderij nog gebruik ervan, als een kans om kostrijs per kg vlees te drukken i.p.v. een kans om een veilig en gewild product in de markt te zetten. Goedkoper vlees is dus zeer beslist niet altijd sterretjeswaardig of labelwaardig vlees . Duurzaam zal de markt meer gaan worden in de toekomst. De rest is gewoon bulkvlees.

 • bankivahoen

  Voedsel is nergens zo veilig als in ons land,alleen de mens is zo gek gemaakt dat er over alles wat men in de mond steekt zich zorgen maakt of er niet iets negatiefs aan kleeft!Elke dag vliegen de rapportjes je om de oren over iets wat weer slecht voor je kan zijn,gevolgd door rapportjes die het tegendeel bewijzen.Het is de waan van de dag in een tijdperk waarin men alle nuchterheid uit het oog is verloren!
  Je kunt dus wel investeren op de ballonetjes die de milieu maffia verspreidt,maar banken gaan steeds minder mee in die gekke gedachtenkronkels.Je hebt als investeerder geen tijd meer om iets af te lossen in normale tijdsbestekken of er zal weer opnieuw geinvesteerd moeten worden in iets wat jij nooit terug kunt verdienen!Batterij moest weg,voliere of scharrel zou het worden.Nu is het zover en is dat ook weer niet wat men wil,kortom de sector zal binnen afzienbare tijd gedecimeerd worden.
  En dan is het doel voor hen bereikt!

 • politiek

  Dan is het doel echt niet bereikt. Bankivahoen , probeer eens het woord milieu-maffia niet te gebruiken maar ga de dialoog aan. Veilig voedsel is overigens voedsel zonder antibiotica ,hormonen en GMP grondstoffen. Ook Nederland is hierin beslist niet het braafste jongentje van de klas. Vergeet niet dat de maatregelen die je opnoemt genomen zijn met weten en instemming van je belangenbehartigers. (Z)LTO, en Nederlandse Vakbonden Varkens,Pluimvee en Rundvee. Aan een indivueel lid zullen ze echt geen boodshap hebben en twijfels of men opkomt voor de belangen van gezinsbedrijven veehouderij deel ik met je. Men is al volop aan het investeren in het buitenland met Nederlands kapitaal en kennis. Dat zal niet ten gunste zijn van de Nederlandse veehouderij. Het worden doodgewoon je concurenten op de markt

 • bankivahoen

  Ik ken geen enkele instantie die mijn belangen werkelijk behartigd,helaas!
  Een dialoog kun je trouwens alleen aangaan met diegene die ook werkelijk constructief en op een eerlijke manier met de materie omgaan!Laat ik die nou praktisch geen tegenkomen.

 • politiek

  @ Bankivahoen, Ik ben het met je reactie eens. Helaas !. Sportief dat je nog reageerd. Gelukkig proef ik dat je wel de dialoog wilt aangaan. Hopenlijk reageren de belangen behartigers ook, of het blijft muisstil over dit vraagstuk.
  De instantie,s die je wilt vernoemen om voor je belangen op te komen kan ik helaas ook niet vernoemen.!!??

 • W Geverink

  We kunnen zien waar dit naar toe gaat. Vroeg of laat zal er een keuze gemaakt moeten worden tussen biologisch en duurzaam.

 • Onpartijdig

  Is het niet beter om ipv biologisch 'niet-duurzaam'te zeggen. Als we met z'n allen deze wereldbol zsm naar knoppen willen helpen moeten we vooral inzetten op biologisch, met een foodprint die 40 % hoger ligt dan gangbaar.

 • Nines

  Wakker Dier afgaande zijn boeren een stel randdebielen die niet weten hoe ze met hun vee om moeten gaan. In werkelijkheid is het wakker dier die niet weet hoe je met dieren om moet gaan. En ja er zijn burgers die nog nooit een koe of kip in het echt hebben gezien en die zijn bereid dergelijke verhalen dan ook te geloven. De kloof tussen onze consument en ons, boeren, is (te?) groot. Mede mogelijk gemaakt door de supermarkten. Betekent alleen niet dat we allerhande manieren van Wakker Dier moeten toejuichen om die supermarkten op de knieën te krijgen, want daarmee graaf je ook een graf voor je eigen sector. Overigens is biologisch niet altijd gezonder voor kippen.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.