Pluimveehouderij

Nieuws 2226 x bekeken 5 reactieslaatste update:18 jun 2012

Aanpassing etiket kip na klacht Wakker Dier

Amsterdam - C1000 gaat de etiketten van kipproducten aanpassen. Dat zegt Wakker Dier, dat vrijdag een klacht had ingediend bij de Reclame Code Commissie omdat op het etiket een kip stond afgebeeld die aan het scharrelen was in de wei.

Wakker Dier noemde dat misleidend. "Consumenten worden met deze afbeelding door C1000 op het verkeerde been gezet. Het gaat hier om gangbare kippen en niet om buitenloopkippen", aldus Wakker Dier.

De organisatie heeft de klacht nu ingetrokken, maar zegt dat de acties tegen de 'plofkip' wel gewoon doorgaan.

Wakker Dier diende vaker klachten in bij de Reclame Code Commissie tegen misleidende vleesaanbiedingen en wordt daarbij vrijwel altijd in het gelijk gesteld. Zo veroordeelde de Reclame Code Commissie begin dit jaar groothandel Hanos omdat zij oneigenlijk kaviaar had aangeprezen als biologisch en werd supermarkt Coop eind vorig jaar veroordeeld voor misleiding vanwege haar reclame voor Weelderkip die ten onrechte als diervriendelijk werd aangeprezen.

Donderdag liet de overkoepelende organisatie van supermarkten weten dat zij ernaar streeft om vanaf 2020 alleen nog maar kip en varkensvlees te verkopen dat minimaal voldoet aan de eisen van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  is de plofkip niet misleidend dan?????????????

 • Kowalski

  @ikkethuis Jazeker is dat misleidend, want regelmatig wordt mij gevraagd
  of onze legkippen ook plofkippen zijn.

 • Flyinghollander

  ja je kan je druk om van alles pfffff. IPV dat ze nu eens zelf een bedrijf exploteren en laten zien,dat hun manier van werken zeer verdienstelijk is.

 • bankivahoen

  Is er ooit ergens eens kip geploft?? Hoezo misleidend!

 • Nines

  Dat woordje plofkip heeft ergens wel zn gelijk. Als ik weer eens hoor hoe kinderachtig en vooral misleidend Wakker Dier bezig is; dan plof ik. Niet de kipjes die hier zitten te genieten in de schuur; maar hun baas wel.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.