Pluimveehouderij

Nieuws 1177 x bekeken

Vitelia boekt resultaat van 1,2 miljoen euro

Oirlo - Coöperatie Vitelia heeft in 2011 een resultaat na belasting geboekt van 1,2 miljoen euro. Dat is iets minder dan vorig jaar toen het resultaat uitkwam op 1,3 miljoen euro.

Dit blijkt uit het jaarverslag van de cooperatie. De netto-omzet kwam uit op 143,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 120,5 miljoen euro. De omzet is vooral hoger uitgekomen doordat de grondstofkosten op een hoger niveau lagen.

De afzet van voeders is licht gedaald en komt uit op 449.000 ton. In 2010 bedroeg de afzet 459.000 ton. Volgens directeur Jan Janssen van het bedrijf is de dalende afzet vooral een gevolg van de ontwikkelingen in de legpluimveesector. Door de overgang van batterij- naar scharrelsystemen is de afzet van legpluimveevoeders gedaald.

Vitelia doet geen nabetaling. Het bedrijf streeft door het jaar heen naar een zo scherp mogelijke prijs. Het jaarverslag van de onderneming wordt maandag vastgesteld in de ledenvergadering.

Of registreer je om te kunnen reageren.