Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Plukon: 20 procent meer Volwaard-kippen

Wezep - Plukon Food Group gaat de productie van de Volwaard-kip met 20 procent verhogen naar 120.000 kippen per week.

Door onder andere de acties van Wakker Dier ziet Plukon de belangstelling voor de Volwaard-kip (met één ster van de Dierenbescherming) bij supermarktorganisaties en industriële afnemers toenemen. Dit is voor Plukon reden om van 100.000 kippen naar 120.000 kippen per week te gaan. De opschaling zal in augustus van dit jaar plaatsvinden.
De opschaling naar 120.000 kippen kan echter niet met de huidige vijftig pluimveehouders die de Volwaard-kippen leveren aan Plukon. "Daar voegen we rond de tien boeren aan toe. Dat zijn pluimveehouders die al gewone kippen aan ons leveren en nu gaan overstappen op het Volwaardsysteem", aldus een woordvoerder van Plukon.

Plukon hoop dat de vraag naar Volwaardkip in de supermarkten verder zal stijgen. "We schalen nu op en hopen dat onze huidige afnemers Albert Heijn, Jumbo en Plus ook meer gaan inkopen. Maar de kip moet wel verkocht worden. Als dat goed gaat hopen we de komende tijd de productie nog verder uit te breiden en meer afzetkanalen te vinden. Het animo onder onze afnemers om om te schakelen naar Volwaard-kip is in ieder geval niet het probleem, die willen maar al te graag", aldus de woordvoerder.
De Volwaard-kippen worden op de locatie Dedemsvaart geslacht.

Laatste reacties

  • edje-bel

    iedereen aan de volwaardkip of de volwaardkip is de enige kip!!!! perceptie en realiteit (simpel keus beperken en het alternatief in het schap) is jahaaa de volwaardkip.
    Succes voor de volwaardkip de klant vraagt erom (dus niet ze wil een kip dat is alles) marge up. Perceptie............!!!!!!!!!!!!! ik kan door gaan maar stop er maar mee.

  • edje-bel

    Perceptie.... varkensvlees omhoog de plofkip naar beneden, rundvlees omhoog, varkensvlees naar beneden, kippen omhoog rundvlees naar beneden.

    Mooi spelletje printen financieren printen winst helaas de vlucht naar voren rekt, ga voor gratis geld het socialisme (geld gratis voor iedereen en belasting en afroming (bank) dus inflatie en automatisering betekend een wurggreep prijs naar beneden.

Of registreer je om te kunnen reageren.