Pluimveehouderij

Nieuws

Pluimveehouders Doux krijgen contant betaald

Quimper – Pluimveehouders die leveren aan het in surceance van betaling verkerende Groupe Doux worden de komende tijd contact betaald bij aflevering van hun kippen. Facturen die open stonden op het moment dat Doux afgelopen vrijdag naar de handelsrechter stapte, zijn echter voorshands bevroren.
Dat heeft de regionale overheid van Bretagne meegedeeld. ‘’Het is essentieel dat de fokkers door blijven leveren om Doux in ieder geval door te laten draaien", aldus gedeputeerde Michel Morin van landbouw. Morin hoopt in Frankrijk zelf of in het buitenland een nieuwe partner te vinden voor het omgevallen bedrijf, dat naar eigen zeggen de grootste leverancier van kipproducten in Europa is.

De ondernemingsraad van Doux is dinsdagmorgen vroeg bijeen gekomen op het hoofdkantoor in Quimper om de recente ontwikkelingen te bespreken. Later op de dag zou ook het voltallige personeel worden ingelicht door de bonden. Inmiddels heeft de boerenbond FNSEA de regering opgeroepen ‘alles te mobiliseren om dit bedrijf en daarmee de toekomst van de voor Frankrijk belangrijke pluimveehouderij te redden’. Minister Le Foll van landbouw heeft al twee bemiddelaars aangesteld die de bewindvoerders bij staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.