Pluimveehouderij

Nieuws 12 reacties

Plofkip in reclamespotjes

Amsterdam - Actiegroep Wakker Dier start donderdag haar nieuwe tv-campagne, gericht op een einde aan de verkoop van plofkip bij supermarkten.

In januari schreef Wakker Dier veeertig supermarkten en A-merken aan met de vraag zo snel mogelijk te stoppen met  plofkip. Inmiddels gaven al zes A-merken gehoor aan de oproep.

Laatste reacties

 • niek brabant

  raar dat niemand dit chantage noemt

 • bankivahoen

  Heel de wereld is bang van een stuk of 8 veganisten die hier de dienst uitmaken en zich wakker dier noemen.Jammer dat er nooit geen tegengas wordt gegeven door mensen met een andere politieke kleur !!Bang soms om bedreigd te worden????

 • deboed.advies@hotmail.com

  dit lijkt mij iets voor de nvp om aktie te ondernemen,slechts 10 % van de gemeenschap wil door emotie hun wil op leggen aan de gehele gemeenschap
  straks bepaalt 10% wat wij als consumentenmogen eten
  nvp kom in aktie we kunnen de tijd geen 50 jaar terug zetten

 • jeanwil

  Hoezo “een stuk of 8 veganisten”??

  Het is toch wel veelzeggend als een MILJARDENindustrie (n.b. grotendeels overheidsgesubsidieerd !) op de knieën gebracht kan worden door een aantal idealisten.
  En het is ook geen kwestie van 10% die de rest van Nederland voorschrijft wat ze moeten consumeren.
  Wel hebben ze heel Nederland erg goed duidelijk gemaakt wat voor rotzooi* jullie produceren en klaarblijkelijk MET SUCCES!!

  *Rotzooi omdat:
  • Het is puur gif, waar mensen aan overlijden (o.a. door de antibiotica-resistentie (en een aantal “boeren” gaat er nog steeds mee door)),
  • het wordt op abominabele wijze opgekweekt (ze moeten jullie eens 7 weken op kapotte poten in je eigen stront laten zitten)
  • kraak noch smaak zit er aan

  Ikzelf ben geen veganist en eet 2 tot 3 x per week kip – wel ECHTE KIP – LABEL ROUGE (vers uit Frankrijk) of ik slacht ze uit mijn eigen koppel.

  En als het over bedreigen gaat:
  IK ben degene die bedreigd wordt door een aantal maffiose boeren (ze blijven zich BOER noemen) hier in de omgeving (BRABANT) nadat ik in een plaatselijke kroeg voor mijn mening uit kwam, hetzelfde als wat ik hier nu opschrijf.

 • ruben1979

  @jeanwil, overheidsgesubsidieerd? De sector in Nederland die het juist doet zonder subsidie beschuldig jij er van om subsidie op te strijken? vertel mij eens waar ik subsidie kan aanvragen voor de pluimveehouderij? Antibiotica resistentie, de sector die het verandwoordelijkst met ab omgaat beschuldig jij van resistentie vorming? ook jou nodig ik uit zodat ik duidelijk kan maken hoe we ab inzetten, daar kan jou huisarts nog een puntje aan zuigen. 7 weken op kapote poten in de stal? ook daar wil ik graag uitleg over geven, dat wat jij bedoeld is ver, VER van de werkelijkheid

 • Mozes

  Jeanwil, niet de boer wordt op de knieën gedwongen maar de consument. We leven in een markteconomie waar de vraag leidend is en het aanbod volgt. De consument geeft met de ene hand geld aan de dieractivisten en koopt met de andere hand de plofkip en de kiloknallers. De consument zal nooit uit zichzelf zijn koopgedrag gaan veranderen. Verandering van koopgedrag komt er alleen als ze gedwongen worden doordat ze in de winkel niets anders meer kunnen kopen. Jou woede moet zich dus niet richten tegen de boer maar tegen de consument.
  U moet begrijpen dat als consumenten zich in hun koopgedrag alleen laten leiden door 'goedkoop' de boer niets anders kan dan goedkoop produceren. Doet hij dat niet dan halen de supermarkten de goedkope producten wel uit het buitenland.
  Daarnaast is het goed te weten dat goedkope productie in vroegere decenia door met name door de linkse politiek werd afgedwongen. Door goedkoop voedsel kon de koopkracht worden verhoogt zonder al te grote loonstijgingen. De laagst betaalden profiteerden hier in verhouding het meest van zodat ook nog een stuk inkomensnivelering gerealiseerd kon worden. Nu éénzijdig naar de boer trappen is wel erg hypocriet.

 • jeanwil

  @ ruben1979 en @ Mozes.
  Kan door omstandigheden nu niet reageren.
  Zal dat morgen in de loop van de dag doen

 • bankivahoen

  Spaar de moeite met reageren jeanwil@,gezien de toonaarde van je vorige reactie zit hier niemand op jouw propaganda te wachten.Opbouwende kritiek zal jij niet brengen!Ik vraag me af waarom zulke mensen agrarische sites toch steeds bezoeken?

 • RDK

  U moet zich als sector toch achter de oren krabben bij de constatering dat voor kattenvoer in de supermarkt een hogere prijs wordt betaald dan voor plofkip.
  Ik als consument en als boer vertrouw op mijn 'boerenverstand' en weet dat dit niet houdbaar is.
  Als consument heb ik geen vertrouwen in het product wat overigens geheel smaakloos is en vol met rotzooi zit.
  Als boer zijnde krijg ik tranen in de ogen als ik zie hoe er met ons vee wordt omgegaan. Ik zie het dan ook niet als een agrarische toevoeging maar meer als een gedwongen misbruik.
  Wees duurzamer ondernemer en voel je goed bij het product waar je achter staat. Heb verantwoording voor je dieren en voel je boer
  De consument moet gedwonen worden reeel te betalen voor ons harde werken.
  Anders moeten ze maar overgaan op blikjes kattenvoer.

 • ruben1979

  RDK heb je het nu over smakeloos en vol rotzooi als je het over het kattenvoer hebt of over kip? Als het over kip gaat zou ik graag weten welke 'rotzooi' er wel niet allemaal in zou zitten?

 • RDK

  Beste ruben, een en hetzelfde product, echter betaald de consument liever meer voor afval plofkip kattenvoer dan voor plofkipkiloknaller.
  Alles waar de dierenarts lekker op kan verdienen e.a. antibiotica.
  MRSA is niet meer terug te draaien en dus schadelijk voor de sector.

 • ruben1979

  @RDK dat de consument te weinig betaald voor onze kip, dat ben ik met u eens (zeker in verhouding tot bv Kattenvoer) maar de rotzooi waar u het over heeft, daar ga ik niet in mee. MRSA en pluimveevlees? En de MRSA die in ziekenhuizen gevonden word is een in veel gevallen een ander dat die op varkensbedrijven wordt gevonden, wat niet weg neemt dat hier zorgvuldig mee moet worden omgegaan

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.