Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

PCB-problemen op uitlooplegbedrijf in het Emsland

Hannover - In het Emsland in Nedersaksen doen zich op een biologisch legbedrijf PCB- en dioxineproblemen voor.

In de eieren werd 19,5 picogram per gram vastgesteld. Dat is krap vier keer zoveel als de grenswaarde. Volgens het landbouwministerie van Nedersaksen is het 12.000 kippen tellende bedrijf op slot gegaan en de al in omloop zijnde eieren zijn teruggehaald. Een aantal eieren is echter al bij de consument beland.

Laatste reacties

 • tyg

  hoe lang blijven we volhouden dat uitloop duurzaam is??

 • Conrad

  Volgens mij produceert dit bedrijf al jaren zonder problemen biologische eieren. Waarschijnlijk heeft een niet-duurzaam bedrijf daar produkten geleverd met dioxine. Ik vind het altijd maar flauw om een biologisch bedrijf de schuld te geven van zaken welke niet biologisch geproduceerd worden. Het is juist de niet biologische sector die dit soort problemen kunnen geven. Ik hoop dat de veroorzaker hard aangepakt wordt.

 • klos

  beste Conrad een biologisch bedrijf mag alleen producten/grondstoffen afnemen van een ander biologisch bedrijf anders raakt hij zijn certificaat kwijt dus als het is zoals jij zegt, zit er toch ergens een knoeier in de biologische cirkel. ik zou maar beter je huiswerk doen voordat je iets roept en hiermee probeert een ander zwart te maken. uitloop brengt nu eenmaal meer gezondheidsricico's met zich mee.

 • Conrad

  @klos, je raakt mijn kern niet. De biologische sector maakt geen pcb's, en die pcb's komen niet vanzelf in de uitloop en eieren terecht. Er is altijd een bron van besmetting en die moet aangepakt worden. Wellicht is het onbedoeld op het bedrijf gekomen. Oplossen en aanpakken dus. Het is natuurlijk belachelijk om te zeggen dat een uitloop op dioxine gebied meer gezondheidsrisico's brengt. Je praat namelijk wel over ook je eigen leefmilieu, het buitenleven. Op het moment dat je dieren moet binnen houden ivm dioxine uit de lucht, kan jezelf dus ook maar beter binnen blijven. Succes.

 • pons

  conrad ik zie wel dat jij niet weet waar je over praat. lees je eigen verhaal nog maar eens goed en bedenkt dan maar eens dat jou ontkenning toch wel de oorzaak is. doe je huiswerk

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.