Pluimveehouderij

Nieuws

Kippenleveranciers Doux verenigen zich

Loudeac – Een kleine 200 pluimveehouders in Bretagne die kippen leveren aan Groupe Doux gaan zich verenigen om sterker te staan tijdens de surseance van betaling van hun afnemer.

‘’Het is de gezamenlijkheid die hier van belang is, onze associatie moet de belangen van de fokkers tegenover Doux verdedigen,’’ aldus Laurent Kerlir, voorzitter van de regionale boerenbond FRSEA die het initiatief heeft genomen voor de nieuwe groepering. De associatie heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld die in eerste instantie de contracten tussen Doux en haar leveranciers gaat analyseren. Het Franse kippenbedrijf werkt met rond de 800 kippenleveranciers en stond bij hen op het moment van de surceance voor in totaal 10 miljoen euro in het krijt. Om te verzekeren dat de fokkers blijven leveren, is inmiddels besloten dat ze de komende tijd contant betaald zullen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.