Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Hennen passen zich snel aan

Wageningen - Leghennen kunnen zich goed aanpassen aan verschillende omgevingscondities, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen UR Livestock Research.

In een koude omgeving kunnen hennen met een goede conditie van het verenkleed zich zo goed isoleren dat de voeropname nauwelijks stijgt. Dankzij dit grote aanpassingsvermogen blijven legpercentage, eigewicht en eimassa onder verschillende omstandigheden op peil.

De onderzoekers hebben een model ontwikkeld om de dagelijkse energieopname van leghennen onder diverse omstandigheden te voorspellen. Dit model voorspelt de voeropname van leghennen in alternatieve systemen beter dan de tot nu toe beschikbare modellen.

 

Laatste reacties

 • hout&co

  Gek he ! !
  Dat die dieren zich zo goed aanpassen.
  Ik mag toch hopen dat iedereen weet dat kippen de opportunisten zijn onder de landbouwhuisdieren.
  Ze weten overal een graantje mee te pikken. Letterlijk, want daarom hebben veel boeren en overige huishoudens die het moeilijk hadden het gered.
  De kippen hadden feitelijk niets extra's nodig maar scharrelden wel hun kostje bij elkaar. Dat is alleen maar omdat ze sterk zijn
  Wat Wageningen nu alleen heeft aangetoont is dat de produktie niet noemenswaardig omlaag gaat en daarbij de voeropname niet veel hoger wordt.
  Ga maar eens praten met de uitloopstalhouders.
  Zij weten ondertussen als geen ander dat de vrije uitloop geen nadelige gevolgen heeft voor productie en kosten.

 • kleitokkers

  Heeft Plus toch gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.