Pluimveehouderij

Nieuws 530 x bekeken

Fokkers Doux wachten nog steeds op hun geld

Chateaulin – Honderden kippenfokkers in Bretagne wachten twee weken nadat Groupe Doux uitstel van betaling kreeg nog steeds op hun geld.

De boerenbond FNSEA en de Franse organisatie van pluimveehouders CFA hebben minister Le Foll van landbouw daarom gevraagd zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Direct na de surceance van Doux, het grootste kippenbedrijf in Europa, is afgesproken dat de kippenfokkers contant betaald krijgen voor de kippen die ze nu leveren. Maar daarnaast hebben ze vrijwel allemaal een rekening uitstaan voor kippen die in de weken en maanden voor het debacle zijn afgeleverd. Gemiddeld gaat het daarbij om een bedrag van 40.000 euro maar er zijn ook pluimveebedrijven die 150.000 euro tegoed hebben.

Voorzitter Xavier Beulin van de FNSEA heeft er tijdens een bezoek aan een Bretons pluimveebedrijf op aangedrongen dat zo snel mogelijk 15 miljoen wordt vrijgemaakt om de rekeningen alsnog te betalen. Daarnaast stuurt hij samen met de CFA een brief naar minister Le Foll. Die heeft wel beloofd dat hij alles doet om de positie van de kippenleveranciers en die van de werknemers van Doux te redden maar tot nu toe heeft dat nog niet tot concrete acties geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.