Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Faillissement voor eierhandel Poort

Sint Annaparochie - Eierhandel Poort in het Friese Sint Annaparochie is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Sinds 15 juni verkeerde het bedrijf al in surseance van betaling. De onderneming zag geen kans meer om een bedrag van 2 miljoen euro aan schulden weg te werken. Door het faillissement wordt een flink aantal pluimveehouders die eieren leverden aan het Friese bedrijf voor grote bedragen gedupeerd.

Laatste reacties

 • kol

  en weer zijn de pluimveehouders de dupe.

 • jwvk

  Maar die pluimveehouders speelde wel met vuur. Toch vind ik het jammer dat ze weg zijn. Ze hebben de eierprijs ook weleens goed gestimuleerd.

 • lieke0705

  Denk dat mijnheer Poort ook niet staat te juichen KOL

 • troo

  lieke0705 die meneer poort had op zijn minst kunnen zeggen sorry ik kom de eieren niet meer halen. of contant afrekenen. nee de pluimveehouder er voor op laten draaien. b.v.tje weg en verder gaan bedankt

 • lieke0705

  Troo, dat zou inderdaad netjes zijn geweest maar weet dat hij (poort) nooit een sterke betaler is geweest (uit eigen ervaring). hij betaalde wel altijd betere prijzen dan de rest van de eierhandelaren en zie hier het resultaat. tegenwoordig is geld gegarandeert geld beuren ook belangrijk zo zie je maar weer.

 • wouter85

  Wat heel duidelijk is, dat leveren aan een eierhandelaar die meer betaalt dan de concurrentie om toch eieren te krijgen, omdat hij in het verleden al meermalen moeite heeft gehad met betalen, niet slim is. Beter een prijs vergelijkbaar met de concurrentie, bij iemand die zijn verplichtingen nakomt, dan een beetje meer, met het grote risico dat je afnemer vroeg of laat omvalt. Want voor een afnemer is het op langere termijn nooit houdbaar een hogere prijs te betalen dan de concurrentie, tenzij het een onderscheidend product is, wat ook voor meer geld door te verkopen is.

 • lub tuf

  was al jaren een waardeloos bedrijf.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.